Trik za zdravo i bujno cveće: Ovo čudo od rastvora možete napraviti kod kuće sa samo 3 sastojka

Biljkama su, kao i ljudima, potrebna određene hranjive materije da bi bile jake i site. Zdravo, uravnoteženo tlo sadrži sve hranjive materije koje su potrebne biljci, ali ih s vremenom može izgubiti. Đubriva često sadrže tri esencijalna biljna hranjiva – kiseonik, fosfor i kalijum – kao i niz korisnih mikronutrijenata koji mogu pomoći u fotosintezi. S druge strane, biljna hrana obično sadrži samo nekoliko njih.

Međutim, kako piše MindBodyGreen, moguće je napraviti vlastitu biljnu hranu koristeći uobičajene kuhinjske sastojke koji bi inače otišli u smeće. Ova prirodna, domaća biljna hrana obično je sigurnija od sintetičkih đubriva kupljenih u prodavnici, koja su vrlo koncentrisana i mogu naštetiti biljkama ako se primenjuju previše obilno.

Sastojci:

  • Nekoliko ljuski od jaja koje su prethodno očišćene, osušene i smrvljene na male komadiće
  • 1-2 šolje taloga kafe
  • 1 kora od banane

Sve sastojke pomešajte u jednoj posudi. Za baštenske biljke iskopajte rupu nekoliko centimetara ispod zemlje kako biste stavili smesu, a zatim ponovno prekrijte zemljom. Za sobne biljke napunite posudu zemljom, dodaje smesu, a zatim nastavite da punite lonac zemljom i biljkama na početku vegetacije.

Ovi sastojci pružaju stalan izvor kalijuma, fosfora, kalcijuma i kiseonika. Kiseonik iz taloga pomaže u rastu listova, kalcijum i fosfor iz jaja pomažu u rastu i snazi ​korena, a kalijum iz banane može poboljšati zdravlje biljaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkecvećedomprihranarastvor
Komentari (0)
Dodaj komentar