Vaš najbolji saveznik u kući: Ovi trikovi sa usisivačem olakšaće vam život

Usisivač je nešto bez čega savremene domaćice ne mogu da zamisle život. Ovih pet trikova sa usisivačem će vam sigurno olakšati obavljanje kućnih poslova.

Trik sa tubom od toalet papira

Kako biste uspeli da usisate mrvice i prljavštinu i iz najteže dostupnih mesta, na otvor cevi usisavača stavite valjak od kartona od rolne toalet papira i stisnite ga kako biste ga uspeli ugurati u usko i skučeno mesto.

U vrećicu za usisavač uspite malo cimeta

U domu se mogu zadržati i neugodni mirisi kućnih ljubimaca koji, dok usisavate, mogu završiti u vrećici usisavača te se tako opet vraćati u zrak. Kako biste to spriječili uspite u vrećicu malo cimeta čiji će slatkasti miris prekriti neugodne mirise.

Dušek pospite sodom bikarbonom

Kako biste s tepiha, dušeka i sličnih mesta uklonili mirise koje ne želite osetiti, pospite ih sa sodom bikarbonom, pustite da odstoji 30 minuta i zatim usisajte.

Rešite se udubljenja od nameštaja

Premeštate li namještaj, ovaj trik pomoći će vam da uklonite udubine u tepihu koje su ostale od fotelja i stolova: stavite kockice leda na udubine i pričekajte da se otope. Vlakna će zbog vode nabreknuti i vratiti se u prvotni oblik. Prođite usisavačem po udubljenju kako bi se ulegnuta vlakna ponovno podigla.

Trik za pronalazak nakita i sitnih predmeta

Naušnicu koja vam je pala na pod, ili bilo koji drugi sitni predmet, lakše ćete naći pomoću usisavača i najlonke. Na otvor usisavača stavite staru najlonku te je učvrstite gumicom. Prođite po podu sa usisavačem i izgubljena sitnica ostaće na najlonki.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

koristtrikusisivac
Komentari (0)
Dodaj komentar