Trikovi za čišćenje kupatila zlata vredni

Cilj nam je da kupatilo bude uvek kompletno čisto, organizovano i mirišljavo. Kupatilo treba da se detaljno čisti bar jednom nedeljno, a nekad i češće.

Da vam to ne bi predstavljalo problem i da vam ne bi oduzimalo mnogo vremena, pronašli smo odlične trikove koji će vam uštedeti vreme i novac.

Kada sređujemo kupatilo, prvo pitanje koje se postavlja je: „Odakle da počnem?“ Za početak, postavite cilj – kupatilo treba da bude blistavo i čisto, da se cakli. Drugi korak je da izbacite sve iz kupatila što može da se izbaci. Izbacite kozmetiku napolje, peškire, bademantile, sve što se nalazi unutra i zauzima prostor.

Kada ste izbacili sve što je se nalazi u fiokama i policama, očistite taj prostor detaljno, uz brisanje radnih površina, stakala, prozora…Ako je potrebno da neko sredstvo za čišćenje odstoji u wc šolji ili lavabou, ostavite ga, a za to vreme se posvetite svim stvarima koje ste izbacili iz kupatila. Znamo da gomila proizvoda ne izgleda nimalo primamljivo, i sada je vreme da pregledate rokove kozmetičkih proizvoda i da bacite sve ono što je prazno ili što ne koristite. Pre no što sve vratite sve na svoje mesto, pobrinite se da bude očišćeno od prašine.

Ovako izgleda pravilan postupak:

– Obrišite ogledalo.

– Očistite slavinu i lavabo.

Sada ste na pola puta, a naredni korak je da sve vratite na svoje mesto i da stvari koje imate u kupatilu pravilno organizujete. Postarajte se da na mašini za veš ne bude previše proizvoda i da oni budu pregledni i vidljivi.

Kada završite sa organizacijom proizvoda, još jednom prebrišite sve površine suvom krpom, kako voda ne bi ostala na njima i stvarala nepotrebne fleke. Za kraj, mopom prebrišite pod i ostavite da se osuši.

Kada je kupatilo čisto i osušeno, ostaje vam samo da zapalite mirišljavi štapić i za tren oka, vaše kupatilo će postati mirišljavo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjekupatilosavetitrikovivaš dom
Komentari (0)
Dodaj komentar