Trikovi za čišćenje uz koje će vam kupatilo uvek predivno mirisati (video)

Kupatilo je često najteže mesto za čišćenje u domu. Iako se trudimo da uvek bude čisto i mirisno, neretko se jave neprijatni mirisi zbog kojih imamo utisak da ih nikakvo mukotrpno ribanje neće ukloniti.

Ali ne očajavajte i ne posežite odmah za skupim hemijskim preparatima. Spas za mirišljavo kupatilo pronaći ćete u svojoj kuhinji.

Australijanka Mama Mila, čije savete za čišćenje doma obožavaju milioni korisnika interneta, podelila je tri saveta kako da uživate u uvek mirisnom kupatilu.

Ona predlaže da za čišćenje koristite sodu bikarbonu, esencijalna ulja i alkoholno sirće, ali i kremu za brijanje koja je takođe sjajan saveznik u uklanjaju neprijatnih mirisa.

Na kupatilskim prostirkama često se sakuplja vlaga, a Mila savetuje da ih pre pranja osvežite mešavinom sode bikarbone i esencijalnog ulja. Zatim ih tako ubacite u veš mašinu i operete kao i obično.

I prostor oko WC šolje ume da postane prilično smrdljiv posle samo par dana, a najlakše ćete ove mirise ukloniti kremom za brijanje. Jednostavno poprskajte malo oko šolje i jednostavno prebrišite krpom ili mopom.

Na kraju ova Australijanka savetuje kako da se izborite sa neprijatnim mirisima koji dopiru iz odvoda. Sipajte samo pola šolje sode bikarbone i pola šoljice alkoholnog sirćeta (ili limunovog soka) u odvod i pustite toplu vodu.

Ništa lakše, a vaše kupatilo će mnogo duže ostati mirišljavo i sveže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjekupatilomiris
Komentari (0)
Dodaj komentar