Uklonite buđ sa nameštaja ovim proizvodom za kupatilo: Košta samo 100 dinara, ali čini čuda

Zima je u punom jeku i mnogi domovi su podložniji buđi. Buđ može uticati na zdravlje vas i vaše porodice, pa je važno da se pozabavite problemom što je pre moguće – posebno kada počne da raste na vašem nameštaju. Gadna gljivica će se širiti poput šumskog požara, ostavljajući ružne mrlje koje su opasne za udisanje i koje koštaju bogatstvo za uklanjanje. Što uključuje vaš dragoceni nameštaj.

Jedna mama je nedavno zatražila pomoć na Fejsbuku jer su toksične naslage „rasle svuda“ na zadnjoj strani njene kožne sofe. Fanatici čišćenja su brzo preporučili proizvod koji prosečno košta 150 dinara, a može se pronaći i za 100-ak na akciji. Naime, uveravali su je da će Dove čvrsti sapun ukloniti buđ sa nameštaja.

Nanesite sapun toplom vodom i utrljajte ga na nameštaj. Sapun će ukloniti buđ, očistiti zahvaćenu površinu i ubiti sve spore na vašem nameštaju.

– Moj je bio prekriven buđi od skladišta, napisao je jedan stručnjak za čišćenje na Fejsbuku. – Oprao sam ga toplom vodom i sapunom, pustio da se osuši, a zatim koristio sredstvo za čišćenje kože. Ponovo izgleda divno, dodaje, a prenosi Jutarnji.

Pokušajte da izbegnete postavljanje nameštaja tik uz zidove u prostorijama u kojima ste videli buđ. Vlaga ostaje zarobljena i ovi zidovi se teže suše. Pored toga, vlažno okruženje će pomoći da se buđ širi poput šumskog požara.

Buđ je gljivica koja može da živi na vašim voljenim zavesama, tepihu i tapiseriji. Iako igra važnu ulogu u zemaljskom ekosistemu – može biti smrtonosan u zatvorenom prostoru.

Obično je uzrokovano vlagom, kondenzacijom i lošom ventilacijom. Povećanje vlažnosti je čest razlog za pojavu buđi na zidovima i plafonima.

Postoji mnogo načina za uklanjanje buđi, ali koji god metod da odaberete, neophodno je da se zaštitite nošenjem gumenih rukavica i maske koja vam pokriva usta i nos. Takođe, održavajte prostor dobro provetrenim kako biste sprečili da se proširi na druge oblasti u vašem domu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjenamestaj
Komentari (0)
Dodaj komentar