Ukoliko je vaša soba previše mračna postoji rešenje: Boja koja bi mogla da vas iznenadi

Tamnija spavaća soba ide u prilog boljem snu jer svetlost ometa proizvodnju melatonina u mozgu, hormona odgovornog za regulisanje ciklusa sna. Međutim, ako je vaša spavaća soba mračna i tokom dana ipak bi trebalo da razmislite o načinima da izgleda svetlije.

Načini za osvetljenje tamne sobe

Unesite dodatnu svetlost

Ako vaša spavaća soba ne dobija dovoljno prirodnog svetla, onda ćete morati sami da obezbedite svetlo. Pravilo je da ne stavljate samo jedan izvor osvetljenja, posebno ne ako je to noćna lampa jer bi to stvorilo mnogo senki. Umesto toga, osvetlite svoju sobu sa najmanje dva, a po mogućnosti tri izvora svetlosti.

Pametno birajte boju zida

U slučaju da je vaša spavaća soba tamna, beli zidovi nisu najbolje rešenje. Iako svetle boje mogu da pomognu da mala soba izgleda veće, one nisu tako sjajne u tome da tamna soba bude svetlija. Bela i druge svetle boje izgledaju sjajno, ali u prostoriji bez dovoljno osvetljenja, nema dovoljno svetlosti za reflektovanje. Ovo uzrokuje da beli zidovi poprime sivu nijansu, ostavljajući prostoriju mračnom. Umesto toga, izaberite boje srednjeg tona. Nijanse zelene, plave, sive, ljubičaste najbolje su za stvaranje opuštajuće atmosfere, piše The Spruce.

Ogledala imaju dvostruku funkciju

Ogledalo funkcioniše tako da odražava bilo koju svetlost koja postoji, a takođe dodaje sjaj prostoru, uklanjajući deo tame. Ako je moguće, postavite ogledalo preko puta prozora koji propušta najprirodniju svetlost da biste dodatno odbijali svetlost po prostoru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bojasobazidovi
Komentari (0)
Dodaj komentar