Ukrasite svoj balkon zelenilom: Uselite ove cvetne lepotice koje ne traže mnogo pažnje (foto)

Postoji raznoliki odabir biljaka koje predstavlja idealno cveće za terasu.

Uz pravo zemljište, ishranu i redovno održavanje, ovo je ukrasno bilje koje uvek uspeva, i koje možete gajiti na terasi ili prozoru tokom cele godine.

Kadifa je jedna od najpopularnijih letnjih cvetnica, što zbog svoje lepote, što zbog malih zahteva u uzgoju. U kakvu god zemlju posadili te zahvalne cvetnice, one će uspeti. Kadifica je balkonsko cveće koje cveta celog leta. Dolazi u nijansama žute i narandžaste.

Kadifica će najlepše rasti u sunčanom i polusenovitom staništu uz bogat propustan supstrat. Želite li da cvetaju tokom celog leta, obavezno je uklanjanje ocvalih cvetova i redovno prehranjivanje i zalivanje, piše Zadovoljna.hr.

Bergenija je trajna biljka sitnih ljubičastih cvetova koji rastu u prolećnim mesecima. Zimi, listovi biljke poprimaju crvenkastu boju. Bergenija je otporna i ne zahteva ni puno svetlosti.

Petunija je jedna od najpoznatijih vrsta za uređenje balkona. Prepoznatljiva cvetna lepotica dolazi u mnogo oblika i boja cveta – beloj, žutoj, roze, ljubičastoj, plavoj i crvenoj, a može biti i dvobojna.
Cveta od aprila do septembra, a potrebno joj je polusenovito stanište i propusni, humusni supstrat. Zbog njenih nežnijih cvetova pazite da nije previše na vetru.

Petunije negujte redovnim zalivanjem i prehranjivanjem đubrivom. U drugom delu leta biljke možete podrezati na 20 centimetara od nivoa zemlje, dobro ih prehraniti i ponovno će cvetati do jeseni.

Salvija je poznata i kao ukrasna žalfija. Cveta od kraja proleća pa sve do hladnih meseci. Bogata cvast cveta u crvenoj, ružičastoj i ljubičastoj boji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

balkoncvećedomu susret proleću
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Lena

    Volim cveće, ali mi je balkon okrenut na jugo-zapad, pa ima previše sunca. Pokušala sam sa petunijama, ali su se brzo posušile, a baš ih volim. Ni začinsko bilje nije prošlo bolje. Pre neki dan sam na balkon postavila divnu Luna tendu, pa se nadam da će sada biti bolje. Jedva čekam da otopli, pa da krenem u akciju, sad mi se još ne mili, a ni cveću ne prija hladnoća.