Umorili ste se od svakodnevnog brisanja prašine, ovi magični trikovi poštedeće vas bar desetak dana

Brisanje prašine malo kome je zadovoljstvo, jer dok je brišemo, ona ponovo pada – čini se kao da radimo uzaludan posao. Ali, ako se već potrudimo i očistimo kuću od prašine, onda treba paziti na neke stvari kako bi prošlo što više vremena pre nego se ponovo nataloži.

Trikovi kako da se manje prašine nakuplja u kući:

Ne koristite perušku

Ovo pomagalo za čišćenje u stvari pravi više štete nego koristi jer prašinu samo rasprši naokolo, s jedne površine na drugu. Ako baš ne možete bez njih, češće ih operite pod vodom ili jednostavno zamenite novom.

Očistite grejalice i klima uređaje 

Tamo se mogu skrivati velike količine prašine, što znači da ćete vi očistiti kuću, a prašina će opet izleteti iz ovakvih uređaja i nataložiti se na stvarima. Stoga je zgodno povremeno ih očistiti pomoću usisavača

Ne brišite prašinu „na suvo“

Kao i kod peruške, i ovom slučaju prašina će se samo razleteti i samo premestiti na drugu površinu. Zato neka krpica kojom čistite ili peruška budu vlažni dok brišete jer će se tako čestice zadržati na krpi ili peruški.

Sprej za poliranje ne nanosite direktno na nameštaj

Ako to radite na taj način, tad samo rizikujete da se na nameštaju stvore slojevi koji će kasnije samo privlačiti prašinu. Umesto direktnog nanošenja na nameštaj, sprej za poliranje najprije poprskajte po krpi pa ga krpom nanosite.

Redovno menjajte filter na usisavaču

Filteri su dizajnirani upravo zato da hvataju i zadržavaju čestice prašine. Ako ih ne menjate prašina se nakon usisavanja neće zadržavati u usisavaču već će leteti prostorom i skupljati se na nameštaju, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

prasinastanusisivac
Komentari (0)
Dodaj komentar