Unesite dah Pariza u svoj dom: Izgledaće luksuzno uz malo para (foto)

Kada je uređenje enterijera u pitanju, Francuska se nalazi na samom vrhu liste.

Dizajn osmišljen da iskoristi svaki delić prostora, boje i materijali koje koriste uvek zrače neprikosnovenim šarmom Pariza. Svi elementi u prostoru su pažljivo birani i zrače trajnošću i luksuzom. A šta je to što čini da prostor izgleda šik? Izbor materijala.

Prirodni materijali su uvek trendi u Francuskoj, a njihova lepota i sjaj sa godinama postaje samo još veća što ih čini idealnom investicijom u komfor svog kutka. Ukoliko želite dah luksuza u svom domu sledeći materijali ( ili njihove zamene) mogu da vam pomognu da imate dom kao iz francuskih časopisa.

Mesing

Mesing spada u skupe materijale, ali uvek se može naći jeftinija zamena. Detalji od mesinga na ormaru ili kao ručice u kuhinji može da naglasi lepotu celog komada i da skupocen izgled. Takođe možete da ubacite detalje kao što su mesingani ramovi za slike, ogledala ili lampe i cela prostorija će dobiti drugi izgled. Francuzi vole topli sjaj mesinga i njegovu vrednost koja ne prolazi. Nađite inspiraciju u svom domu.

Terazzo

Nekada statusni simbol, u vreme ART Deco-a, ponovo se vraća na velika vrata. Ova mešavina stakla, kvarca, porecelana i cementa našla je svoju višestruku primenu i u našem veku. Podovi, stolovi pa čak i sudopere se izrađuju od ovog materijala koga sad imamo u različitim bojama. Potpuno je ekološki i velike izdržljivosti tako da njegovo održavanje ne zadaje glavobolju. Potpuni je hit u svetu, a dokaz za to jeste čuveni holivudski „Walk of Fame“ izrađen upravo od ovog materijala.

Španska trska ili ratan

Još jedan materijal koji je ranije bio popularan, ponovo se vraća. Stolice, fotelje, uzglavlja od ispletene španske trske deluje egzotično i retro u isto vreme. Dovoljan je jedan detalj da se vaš dom pretvori u oazu stila. Kod nas se često koriste plastične zamene za ove materijale, ali oni odaju jedan drugačiji utisak. Španska trska vremenom dobija sve topliju nijansu i moglo bi se reći da vreme radi za nju.

Mermer Carrara

Mermer Carara čvrsto drži svoju poziciju u dizajnu enterijera, elegantan, i sveden uklopiće se u skoro svaki kutak. Pošto spada u prirodne materijale trajaće vam dugo, njegova upotreba je višestruka, a možete ga koristiti u spavaćoj sobi, kuhinji ili kupatilu. Takođe, ukoliko je ovaj materijal previše za vaš džep, mogu se naći samolepljive folije koje možete da prelepite preko površina koje vam se više ne dopadaju.

Ponekad je dovoljno samo malo ideje da bismo oplemenili naš prostor i dali mu pečat nekih drugih vremena i prostora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domkuća
Komentari (0)
Dodaj komentar