Univerzalan: Koristan trik sa sirovim krompirom, superpomoć u kući

Krompir je veoma univerzalan proizvod koji se široko koristi u kuhinji. Možete ih kuvati, peći, praviti pljeskavice, pa čak i napraviti tortu. Ali tu se ne zaustavlja. Ispostavilo se da kod kuće imaju još praktičnije upotrebe. I ne morate ih čak ni kuvati za ovo. Proverite za šta je dobar sirov krompir.

Čisti površine

Možda ste, čitajući vesti na internetu, naišli na ideju da polovinom sirovog krompira obrišete staklo ili ogledalo. To nije bila šala. Ovaj trik zapravo funkcioniše. Na ovaj način se lako možete osloboditi mrlja i dobiti čistu, sjajnu površinu. Samo ih ispolirajte krompirom, a zatim ga obrišite papirnim ubrusom. Efekat će vas pozitivno iznenaditi. Ova metoda će takođe pomoći u smanjenju isparavanja. Krompir je takođe odličan za čišćenje srebra, bakra, nameštaja, kožne odeće i obuće.

Uklanja rđu

Ovo povrće sadrži oksalnu kiselinu, koja je odlična u borbi protiv rđe. Zabodite stari nož ili zarđalo mesto u krompir i sačekajte desetak sati. Postoji velika šansa da će tragovi korozije nestati ili će se značajno smanjiti.

Kondicionira kosu

Možda je teško poverovati, ali možete napraviti balzam za kosu od krompira. Ova domaća kozmetika će im dati sjaj i zdrav izgled, a takođe će pomoći da se izbore sa problemom prekomernog gubitka kose i ubrzaju rast. Krompir je dovoljno iseckati na kockice, pomešati sa malo vode i naneti pulpu na kosu i kožu glave. Nakon 10-20 minuta, isperite toplom vodom i nastavite kao i obično.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krompir
Komentari (0)
Dodaj komentar