Upotrebite samo jednu stvar, osušićete veš u mašini čak 3 puta brže

Mašine za sušenje veša imaju manji kapacitet od mašina za pranje. Ovo pravilo važi kako za kombinovane mašine, tako i za one odvojene. Kako ceo proces uključuje odvajanje veša i traje nekad i po nekoliko sati, u letnjim danima se radije odlučujemo za starinsku tehniku prostiranja veša.

Kako je vreme napolju očajno, a veš se suši i po nekoliko dana, a onda poprimi i užasan miris, sušilica postaje obavezni dodatak uz eventualno korišćenje grejnih tela, piše Najžena.

Kako ubrzati proceduru sušenja i uštedeti vreme?

Šenon Laš, kraljica trikova za čišćenje kuće savetuje da prilikom sušenja veša u mašinu za sušenje ubacimo suv peškir. Ona tvrdi da će to skratiti vreme sušenja čak tri puta. Ne samo da ćemo se bolje organizovati, nego ćemo uštedeti i struju.

Ona dodaje i da je velika greška, a ako u mašinu za veš stavljamo previše deterdženta.

Izbegavajte omekšivač

Šenon tvrdi da su omekšivači prepuni ulja. Nakon što izbacite posteljinu i peškire iz veš mašine, oni će zaista biti meki, ali će se sutradan već ukrutiti. Osim toga, previše omekšivača i deterdženta mogu oštetiti vašu kožu, čineći je suvom, a u najgorem slučaju mogu da izazovu osip. Ako baš morate nešto da koristite, Šenon savetuje da ubacite sirće. Omekšaće veš, a izgubiće mir u procesu pranja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mašina za sušenjepeškirsušenje veša
Komentari (0)
Dodaj komentar