Uprljana sedišta automobila će zablistati kao da su tek izašla iz fabrike: 2 sastojka koja imate čine čuda

Vaš automobil će izgledati bolje, mirisati svežije, a bićete zaštićeni od bakterija

Mrlju na sedištu automobila može biti teško očistiti, ali možete probati sa sodom bikarbonom, alkoholnim sirćetom i četkicom za zube. Pravilno i temeljno čišćenje unutrašnjosti automobila vrlo je važno iz higijenskih razloga.

Pomešajte tri supene kašike sode bikarbone i malo sirćeta kako biste dobili glatku pastu. Nanesite je četkicom za zube direktno na područje sedišta koje želite očistiti i dobro istrljajte četkicom.

Ostavite tako neko vreme da se utrljana pasta sasuši, a zatim usisivačem pređite preko mrlje. Sedište bi nakon toga trebalo na tom području biti „kao novo“.

Takođe, možete probati i s penom za brijanje. Nanesite penu na deo sedišta koja su prljava ili masna, pričekajte minut i potom celu površinu dobro prebrišite suvom krpicom.

Koristite li sirće, dodajte ga malo u posudu s toplom vodom. Možete dodati i malo tečnog deterdženta za pranje posuđa. Lagano nakvasite prljavi deo sedišta, pa nekoliko minuta kasnije pređite krpicom koju ste nakvasili samo u čistoj vodi, a potom, opet nekoliko minuta kasnije, prebrišite sve suvom krpicom. Isto možete uraditi i sa limunovim sokom, koji možete upotrebiti umesto sirćeta, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilčišćenjeflekesedistatrik
Komentari (0)
Dodaj komentar