Uskršnja jaja ofarbajte za samo 15 minuta: Potrebna su vam 3 sastojka

Čak i ako niste u stisci s vremenom ili samo tražite način kako da osavremenite tradicionalnu pripremu za uskršnje praznike, jaja možete ofarbati uz pomoć boja za kolače. Potrebna su vam samo tri sastojka uz boje po želji.

Trebaju vam prehrambena boja, voda i sirće. Tako je jednostavno. Farbanje jaja prehrambenim bojama prvi je korak prema ukrašavanju uskršnjih jaja, a ukoliko nemate želje ni mogućnosti da se detaljnije pozabavite njihovim ulepšavanjem, dovoljno je samo obojiti ih, prenosi BetterHomesAndGardens. Navode da vam je za 10 jaja potrebno svega 15 minuta.

Kako obojiti uskršnja jaja prehrambenim bojama

Potrebni sastojci:

Voda
Sirće
Male posude
Metalna kašika
Tvrdo kuvana jaja
Gumene rukavice

Uputstva

Korak 1: Tvrdo skuvajte jaja

Uzmite šerpu vode i tvrdo skuvate 10 jaja. Brže će biti kuvana na pari. Ostavite ih u frižideru barem sat do dva kako bi se dobro ohladila. Ako nameravate da jedete ofarbana jaja, imajte na umu nekoliko važnih saveta. Prema Američkom odboru za jaja, ne biste trebalo da jedete tvrdo kuvana jaja koja su bila van frižidera više od dva sata. Trebalo bi da imate dovoljno vremena da ofarbate ohlađena jaja i vratite ih u frižider u roku od dva sata.

Korak 2: Pripremite posude s bojom

Dok se jaja hlade, pomešajte boju. Dodajte 1 čajnu kašičicu alkoholnog sirćeta i 20 kapi prehrambene boje u staklenu posudu koja je dovoljno velika da u nju možete uroniti jaje. Zatim dodajte ½ šoljice ključale vode. Napravite onoliko posudica boje koliko želite, a zatim uzmite ohlađena jaja iz frižidera.

Korak 3: Umočite jaja

Pre nego počnete da ih farbate, pripremite površinu na koju ćete staviti obojena jaja da se osuše. Za lakše čišćenje možete koristiti pleh za kolačiće prekriven papirnatim ubrusom. Možda ćete takođe želeti da nosite zaštitne rukavice jer boja za hranu može zaprljati prste.

Nakon što ste sve pripremili, metalnom kašikom umočite svako jaje u boju, nežno ga vrteći dok boja ne postignete željeni intenzitet. Kašikom izvadite jaje iz boje i pažljivo ga stavite na papirnati ubrus da se osuši. Dalje, jaja možete ukrasiti po želji dodajući im šljokice, crteže ili obične nalepnice, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

farbanje jajajajauskrs
Komentari (0)
Dodaj komentar