Uštedite energiju i novac, ako nemate mašinu možete ovako ručno da perete sudove

Za dodatnu uštedu energije treba zapamtiti – ako se koristi poklopac, toplota ne može izaći iz lonca. To je tri puta delotvornije od kuvanja bez poklopca, a i hrana će se brže zagrejati

Ako nemate mašinu za posuđe, kod ručnog pranja ne puštajte vodu da stalno teče. Bolje bi bilo da napunite sudoperu ili odgovarajuću veću posudu u kojoj ćete posuđe moći da operete i natopite prljavo posuđe pre pranja.

Na taj način ćete uštedeti i smanjiti račun za vodu. Ako pak imate mašinu za sudove, važno je da skupite dovoljno posuđa da je popuni..

Pored toga, za još veću uštedu energije treba zapamtiti – ako se koristi poklopac, toplota ne može izaći iz lonca. To je tri puta delotvornije od kuvanja bez poklopca, a i hrana će se brže zagrejati, prenosi 24sata.hr.

Energija se može uštedeti i tako da se izaberu lonac i tiganj čiji promeri odgovaraju veličini ringle. Novac i energija mogu se uštedeti i ako se u lonac natoči samo potrebna količina vode jer to ubrzava proces zagrevanja i tako smanjuje potrošnja vode i energije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mašinapranje sudova
Komentari (0)
Dodaj komentar