Uz ovaj trik hrana vam se više nikada neće zalepiti za tiganj, potreban je samo 1 sastojak iz kuhinje

Današnji tiganji uglavnom imaju fini premaz na unutrašnjoj strani, a koji sprečava da se hrana tokom prženja zalepi, a samim tim i zagori.

Međutim, taj premaz se nakon određenog vremena ošteti i prestane da vrši funkciju. Koliko god ulja da stavite kada pržite jaja, ona ipak nađu način da se zalepe za dno.

Jedan krajnje jednostavan trik će vam pomoći kod ovog problema.

Prvo što treba da uradite jeste da dobro operete tiganj deterdžentom za pranje posuđa. Kada ga isperete, dobro ga preprišite krpom da ne ostane ni kap vode. Zatim ga zagrejte na jakoj vatri, pa po unutrašnjosti ravnomerno rasporedite dovoljno soli da prekrije dno. Sačekajte da se so zagreje i promeni boju, a zatim isperite.

Mekim sunđerom (nikako žicom) uklonite sve ostatke soli. Poslednji korak je brisanje posude vlažnom kuhinjskom krpom. Na ovaj način ćete stvoriti poseban zaštitni sloj na dnu posude, zahvaljujući kojem hrana neće da se lepi i da zagori.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domhranatiganjzagorelo posuđe
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • gordana.

    Koriščenje vrelog ulja pri przenju je jedan od uslova da se ni u jednoj posudi ne lepi za dno.Teflonski tiganji i mnogi drugi od raznih materijala koji su praktičniji od emajliranih nisu toliko zahtevni u smislu temperature i lepljenja ,ali vrelo ulje ili mast je ipak glavno pravilo kada pohujemo,npr da se smesa sa paprike ne zalepi za dno tiganja. ostalo.