Uz ove trikove rešićete se neprijatnih mirisa iz obuće

Niko ne voli neprijatne mirise koji dolaze iz sopstvenih ili tuđih cipela, stoga postoji nekoliko prirodnih i lako dostupnih rešenja za njihovo neutralisanje, prekrivanje i uklanjanje.

Neprijatni mirisi zavise od bakterija koje se stvaraju i razmnožavaju u toplom i vlažnom okruženju kao što je ono koje predstavlja znojna noga. Ponekad se tada stvaraju gljivice i plesan koje zauzvrat uzrokuju smrad, piše Novi list.

Među brzinskim načinima za uklanjanje neprijatnih mirisa i plesni s obuće je korišćenje papira starih novina i časopisa. Vlaga stopala zarobljena u cipeli će se ukloniti ako zgužvate listove novina u lopticu i stavite je u cipelu preko noći. Papir možete staviti i dok god ih ne nosite, ili čak nakon pranja cipela dok se vaša obuća ne osuši.

Drugi trik je dezodorisanje cipela stavljanjem komadića narandžine kore unutra preko noći ili sve vreme dok se cipele ne nose, a one će ukloniti loš miris. Najpoznatiji trik je korišćenje sode bikarbone. Dobro pospite unutrašnjost cipele sodom bikarbonom i ostavite preko noći, a ujutro skinite četkom. Soda bikarbona apsorbuje loš miris i takođe uklanja bakterije i plesni koje se stvaraju unutar cipele.

Ostavljanje otvorene kutije tigrove masti u uglu police za cipele efikasan je način protiv neprijatnog mirisa. Posebno je efikasan za bakterije koje se stvaraju u patikama. Možda se čini neverovatno, ali efikasna metoda je i stavljanje čarape napunjene mačjim peskom u obuću. Ovaj trik sjajan je za upijanje mirisa.

Stavljanje cipela u zamrzivač na nekoliko sati takođe vam može izmamiti osmeh, ali tek nakon što ih stavite u hermetički zatvorenu plastičnu kesu! Ovaj trik služi za ubijanje bakterija odgovornih za neprijatne mirise.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cipelemirisneprijatan mirisobuća
Komentari (0)
Dodaj komentar