Vaš RAJ na otvorenom: Ako imate MALI BALKON evo kakve BILJKE da uzgajate

Kada je u pitanju uređenje malog balkona, evo trikova za biljke koje je otkrila stručnjakinja za hortikulturu Frensis Topfil.

’’Nikada nemojte saditi male biljke na malom balkonu – ovo je ključno jer će prostor da izgleda još manji’’, kaže Topfil. Istakla je da treba da stvorite optičku iluziju sa većim biljkama.

Ako posadite jedno ili čak dva stabla drvenastih biljaka i postavite ih na ivicu balkona, onda će se stvoriti utisak da je on vizuelno veći i izgledaće mnogo bolje, rekla je ona.

Kada je u pitanju izbor drvenastih biljaka za balkon, Frensis je predložila drveće koje nije više od jednog metra i ima lep oblik. Iako ovakvo drveće nije jeftino, na malom balkonu dovoljno je imati jedno ili dva da bi se postigao željeni efekat. Prilikom izbora drugih biljaka obratite pažnju na slojevitost – birajte biljke različite visine i boje.

Stručnjakinja savetuje i da izaberete par većih biljaka, poput palmi, koje će obezbediti dovoljnu količinu zelenila i zaštititi vas od neželjenih pogleda.

Dobar izbor su i biljke puzavice jer one neće zauzimati dragoceni prostor. Pored biljaka, prilikom uređenja malih balkona treba voditi računa i o izboru nameštaja – birajte komade koji su sklopivi, lako prenosivi i manjih dimenzija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkemali balkon
Komentari (0)
Dodaj komentar