Vaš stari, zagoreli pleh biće kao nov: Odličan trik kako da ga jednostavno očistite

Bez obzira na to koliko se trudite da održavate posude za pečenje, uvek na kraju na njima ostanu mrlje, a zagorele ostatke hrane teško je ukloniti. Ipak, postoji jedan odličan trik kako da očistite i najtvrdokornije mrlje za samo pet koraka, kako piše Mirror.

Prvo uzmite svoj prljavi pleh za pečenje i napunite ga ključalom vodom do vrha. Ostavite ga nekoliko minuta i zatim ga ispraznite, ali nemojte ga sušiti. Zatim na dno posude pospite sodu bikarbonu, naročito na delove na kojima su ostali ostaci hrane ili je pleh zagoreo. Zapamtite da to treba biti soda bikarbona, a ne prašak za pecivo jer je puno jača.

Na sodu bikarbonu dodajte sloj soli – najbolji izbor je krupna morska so. Zatim u praznu flašicu s raspršivačem sipajte alkoholno sirće i poprskajte po posudi. Kada krenu da se stvaraju mehurići, znaćete da kreće da deluje.

Na kraju uzmite vlažan sunđer ili metalnu živu i dobro oribajte posudu za pečenje, kao i sve mrlje i prljavštinu koje se na njoj nalaze. Za vreme ribanja primetićete da se stvaraju mehurići, a nakon pet do deset minuta ribanja, samo isperite posudu za pečenje i spremni ste za ponovno korišćenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjeplehtrik
Komentari (0)
Dodaj komentar