Vaša kuhinja će zablistati ako je očistite ovim

Vrlo često se desi da dok kuvano ukusni ručak on isprska vašu kuhinju, a onda vam sledi mukotrpno čišćenje. Ako i imate mašinu za sudove, u nju neće stati svi lonci i tiganji pa je ručno pranje neizbežno. A na sudoperu se taloži prljavština, kamenac i masnoća. Mnogi trikovi uklonite, čini se da deluje, ali većinu vremena ostaju trake od čišćenja – znak da zapravo nije čisto. Međutim, s ovim vrlo jednostavnim trikom možete da do temelja očistite sudoperu, a čak i sprečite naslage kamenca.

Trik s dečjim uljem za sjajno čistu kuhinju

Dečje ulje nije samo sjajan preparat za bebinu guzu, već se dugo koristi i za njegu kože i kose. Ali, ono je i pravo tajno oružje u domaćinstvu.

U samo tri koraka dobićete blistavo čistu sudoperu:

1. Uzmi sunđer, sipajte na njega malo sode bikarbone i očistite sudoperu i slavine. Prah brzo otapa tvrdokornu prljavštinu.

2. Zatim prebrišite sirćetom kako bi uklonili ostatke kamenca.

3. Sad sledi vrhunac: nakon toga prebrišite sudoperu s malo dečjeg ulja. Lagani film masti sličan je brtvi, što znači da se kamenac i prljavština više ne mogu tako lako nataložiti.

S ovim trikom ćete u budućnosti manje vremena da provoditi čisteći nego pre. Za trajnu čistoću preporučljivo je redovno koristiti ova tri koraka – tada će sjaj ostati.

Od korišćenja dečjeg ulja neće profitirati samo kuhinjska sudopera, nego je sjajno i za čišćenje svih površina od nerđajućeg čelika. Na primer, ako je kućište kuhinjskog ventilatora puno masti, nekoliko kapi dečjeg ulja zlata vredi.

1. Prvo nanesite dečje ulje krpom kružnim pokretima – jer ulje otapa masnoću.

2. Zatim navlažite krpu ili sunđer vodom i sapunom i očistite kućište.

3. Sada možete natrljati površinu oko ventilatora s malo dečjeg ulja – tako će trake od čišćenja nestati, a masnoću od prženja u budućnosti ćete lakše ukloniti. Međutim, pobrinite se da nanesete tanak sloj kako se ne bi zamastilo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjekuhinjatrik
Komentari (0)
Dodaj komentar