Veš mašina praće kao nova: Potrebno je OVO da uradite

Kada na ovaj način očistite veš mašinu, videćete kako će njena unutrašnjost odisati svežim mirisom i bolje će raditi

Veš mašina je obavezan kućni aparat u svakom domu, ali ukoliko vas služi dugi niz godina, može slabije da radi. Ako primetite da se muči tokom pranja, postoje neki trikovi uz pomoć kojih ćete joj olakšati rad.

Veš mašina s prednjim otvaranjem

1. Ubacite u bubanj dve čaše sirćeta ili soka od limuna.

Pokrenite pranje na najvišoj temperaturi kako biste uklonili mirise, mrlje i nakupljeni deterdžent u unutrašnjosti mašine.
Pustite da mašina odradi do kraja ceo ciklus pranja.

2. Natopite krpu sirćetom i njom prebršite unutrašnju stranu vrata kao i gumu na vratima. Na taj način ćete ukloniti tragove kamenca i nakupljenu buđ.

Kada očistite ostavite vrata od mašine otvorena da se osuše. S obzirom na to da se ostaci kupovnog omekšivača nakupljaju u mašini, povremeno zamenite s sirćetom obogaćenim s nekoliko kapi eteričnog ulja. Odeća će biti meka, a mašina čista.

Veš mašina s gornjim otvaranjem

Potrebni su vam samo dva i po decilitra izbeljivača i dva i po decilitra alkoholnog sirćeta.

Napunite praznu mašinu vrućom vodom, kao da perete punu mašinu veša.
Dodajte izbeljivač i pustite da mašina radi minut kako bi se izbeljivač pomešao s vodom.
Otvorite poklopac i ostavite mašinu tako napunjenu da stoji sat vremena.
Nakon toga zatvorite poklopac i pustite da mašina napravi pun krug i izbaci vodu.
Kada završi, ponovite postupak, ali ovaj puta vrućoj vodi dodajte alkoholno sirće.
Ostatak postupka isti je kao u prvom koraku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ves masina
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Motte

    Nije lepo davati savete kada se neko pre toga nije informisao kakvu stetu ce taj njegov savet da napravi onome ko ga poslusa 👎sirce moze da upropasti vesmasinu.Ja sam vec na vise mesta citala o upotrebi sirceta u vesmasini ali niko nije objasnio kakve posledice to sirce donosi vesmasini.☹️

    • Dejan

      Kakvu štetu može sirće da napravi u veš mašini?? To nije tacno, pa kada bi umesto vode samo sirće sipali ne bi nista bilo, jer bubanj veš mašine sirće ne oštećuje,taj materijal ne rdja u dodiru sa sirćetom, ostali delovi oko bubnja su plastika, gumu od vrata takodje sirće ne oštećuje…. Sirće bi bilo štetno ako bi bubanj bio od gvožđa ili mesinga..pa bi onda sirće izazvalo koroziranje. Redovno čistim slavine i sita na slavinama potapam u sirće i tako uklanjam kamenac, ono sito na slavinama meni je i dalje kao tek kupljeno iako ima 7 godina, i bar svakog meseca odšrafim i potpim u sirće, uopšte nije koroziralo niti slavine menjaju boju od sirćeta, tako da eto to je dokaz da šireće ne može oštetiti ni bubanj veš mašine ako ne oštećuje slavinu ….. Kažem opet, sirće ne smete koristiti jedino kada je čisto gvozdje u potanju ili mesing, i ostali metali koji koroziralju, ali bubanj veš mašine ne korozira i sirće ga ne oštećuje.

  • Mija

    Ne stavljaj te sirće Meni je guma od masine promenila boju

    • Dejan

      Čuj boju primenila od sirćeta? a ne menja boju kada u mašinu stavljamo Aće izbeljivače i praškove…. Sirće ne oštećuje gumu, plastiku, niti aluminijum, pa ne oštećuje ni bubanj veš mašine. Malopre u drugom kometaru napisah da slavine koje imaju ono sito za vodu, koje se lako zapuši od kamenca, ja te slavine godinama odvijem redovno i sve potopim u sirće da stoji sat -dva, i plastični deo sita i onaj metalni deo, evo posle toliko godina meni slavina izgleda kao nova i sito je isto kao kada je tek kupljena, sirće je spas za kamenac, ako bi ga redovno stavljali u veš mašinu, dovoljnu količinu, grejači veš mašine bi ostali čitavi sve vreme i ne bi stradali od naslaga kamenca.