Voda je neophodna za rast cveća: Ali znate li koja je najbolja za zalivanje

Voda je neophodna za optimalan razvoj cveća. Voda ispunjava rastuće ćelije u sečenom cveću i daje mu snagu. Voda za zalivanje cveća je takođe nosilac svih hranjivih materija potrebnih za prirodni razvoj lista i cveta. Nedostatak vode nepovratno dovodi do nepravilnog razvoja stabljika, lišća i cveća i na kraju do preranog uvenuća biljke. Ali, koja je najbolja voda za zalivanje biljaka?

Ne postoji standard za vodu za zalivanje cveća. Voda se razlikuje po zemlji, regiji i gradu, pa čak i u različitim delovima grada voda iz slavine može varirati. Različite vrste vode iz slavine razlikuju se po sastavu, kiselosti i organskoj i bakterijskoj kontaminaciji. Međutim, voda iz slavine uopšteno je relativno neutralni rastvor s pH vrednosti između 6 i 8. Stoga je voda iz slavine najbolja voda za zalivanje cveća.

Ali, čak i kada se koristi pravilna voda za zalivanje cveća, i dalje može doći do preranog uvenuća cveća. Potrebno je pripaziti da ne zalivate cveće premalo ili previše. Pravilna voda za zalivanje cveća će pomoći pri razvoju vašeg cveća, ali ona sama neće osigurati opstanak vaših biljaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cvećevodazalivanje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Najbolja je kišnica. Česmuša je u gavnom puna hlora i nije dobra za biljke.