Voda u sudoperi slabo otiče: Ne treba vam majstor, rešenje imate kod kuće

Začepljena sudopera veliki je problem u svakodnevnom obavljanju kućnih poslova, pogotovo kad se radi o pranju suđa ili kuvanju.

Ako nemate sredstvo za otpušavanje kod kuće, pomoću ovih nekoliko stvari možete lako otpušiti sudoperu.

Ako vam voda ostaje u sudoperi i ne prolazi kroz cevi, najlakše ćete to rešiti pomoću gume za otpušavanje. Samo stavite gumu na slivnik i pokretima gore-dole pustićete vodu.

Za otpušavanje odvoda koji ima velike naslage masnoće pomoći će vam soda bikarbona i sirće. Prvo zakuvajte vodu sve dok ne počne da ključa.

Kada proključa, sipajte je u odvod. Zatim naspite jednu kašiku sode bikarbone i pustite da stoji nekoliko minuta, a onda naspite jednu čašu sirćeta.

Na kraju prelijte još jednom ključalom vodom i to je sve.

Ako nemate sode bikarbone, možete iskoristiti so. Sipajte pola čaše soli u odvod i pustite da deluje nekoliko minuta. Zatim sipajte kipuću vodu i gotovi ste. Ali, ako i dalje ne uspevate da rešite problem začepljene sudopere, trebalo bi da pogledate odvodnu cev ispod njega, koja je u oblika slova U. Zbog njegovog oblika tamo često zapinju delovi hrane i prljavštine. Očistite ga pomoću noža, to jest nožem uklonite sve veće komade, prenosi Novi.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

otpusavanjesudopera
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Dušan

    Ne slabo, nego decenijama ne otiče uopšte! Mogu da sipam šta hoćeš, ne vredi! Bili su razni majstori sa ručnim i električnim sajlama! Kažu JOK, NEMA ŠANSE! Kažu da moram sve da razlupam od septičke jame koja je ionako prezasićena, pa sve do kupatila kroz nekoliko prostorija i da sve promenim, tj da srušim pola kuće, i bubnem 2-3000 evrića! Problem je što ja nemam ni 2000 din! Tako da vaši saveti na žalost ne vrede ni 5 para! Dakle, vangla! Kad se napuni, supruga prespe u kantu i viče. Ja skačem, i nosim u vr’ dvorišta, gde imam iskopanu posebnu sepričku jamu, i tamo prospem vodu iz kante! Ako ima još, idem dva puta, tako da mu to dođe kao džoging!