Vodu ne smete držati na ovim mestima u kući

Kao što već znamo, Feng Šui svoje učenje zasniva na tome da je voda jedan od ključnih elemenata i jako je važno gde je držite u kući.

Možda sebe smatrate pozitivnom osobom, ali prema ovom drevnom, kineskom učenju postoje postupci koji vam mogu doneti lošu energiju u dom.

Ukoliko ne želite da privučete negativne stvari, postoji nekoliko mesta na kojima ne smete da držite vodu u kući.

U spavaćoj sobi

Voda je, prema Feng šuiju, uvek Jang, dok je spavaća soba Jin. Ova dva elementa se nikako ne slažu i zato se ne preporučuje držanje vode u spavaćoj sobi. Nisu poželjne čak ni slike sa vodenim motivima, jer se smatra da to šteti zdravlju i bračnim odnosima.

Iza leđa

Ono o čemu, takođe, treba da vodite računa jeste da vam akvarijumi ili slike sa motivima vode, nikako ne stoje iza leđa dok sedite ili odmarate. Voda, kada je ovako pozicionirana, donosi neočekivane negativne promene. Ovo se ne odnosi na vazne i slavine

Sa desne strane ulaznih vrata

Kada ste unutra, licem okrenuti ka ulaznim vratima (odnosi se i na spoljašnjost i na unutrašnjost kuće) voda ne sme da bude sa desne strane. Navodno, to privlači lošu energiju, kako za porodicu, tako i za vezu. Ovo se naročito odnosi na oženjene muškarce koji će biti skloni preljubi.

Ustajala voda

I, na kraju, strogo vodite računa da u kući nemate ustajalu vodu koja truli ili smrdi. Bez obzira na to da li se radi čak i o akvarijumu ili terarijumu, ili čak običnoj čaši sa vodom na koju ste zaboravili, pa danima stoji na ormanu ili noćnom stočiću – privlači lošu energiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domfeng sui
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Čista glupost je i ustajala voda. Svako ima neke flaše vode koja je odstojala za zalivanje cveća.

  • Anonimni

    Osim ustajale vode, sve je ostalo čista glupost.