Votka uklanja neprijatne mirise, a džins fleke: Genijalni saveti za prvu pomoć u domaćinstvu

I turpija za nokte, lak za kosu i nokte, osim za ulepšavanje, mogu vam poslužiti i u druge svrhe…

Genijalni saveti za brzo uklanjanje fleka, popravku rajsferšlusa ili brushaltera, čišćenja antilopa ili kože nikad nisu suvišni. Ovo je samo deo iz bogate riznice malih kućnih čarolija koje će vam sigurno zatrebati.

– Preznojavanje i leti i zimi može da bude vrlo neprijatno. Latimo se dezodoransa, oteramo smrad, ali obično ostanu fleke na odeći. Bele tragove možete lako ukloniti džinsom. Bukvalno, uzmite nogavicu svojih farmerki i prebrišite!

-Ako vam se na bluzi ili džemperu zadržao neprijatan i jak miris, a nemate vremena za pranje, uzmite votku i isprskajte. Alkohol će eliminisati mirise.

-Dame često muku muče sa flekama na odeći koje ostaju od pudera pri skidanju. Ako vam se to ponovi, mesto namažite kremom za brijanje, pa ubacite u mašinu za pranje.

-Isto vam se može dogoditi i sa tragovima karmina. Pre pranja lakom za kosu poprskajte umrljano mesto. Nek odstoji nekoliko minuta dok tkanina ne upije lak.

-Pričvrstite dršku naočara lakom za nokte. Ukoliko vam se ram olabavio i na ivici je da pukne, a nemate pri ruci lepak, privremeno rešenje može da vam bude lak za nokte, kojim možete da učvrstite dršku.

– Isto važi za dugme koje se olabavilo. Lakom sprečite da se odšije u potpunosti.

-Uklonite suve mrlje od kiše i blata sa prevrnute kože turpijom za nokte, a mrlje sa kožnih čizama i cipela možete da uklonite pomoću sirćeta i četkice za zube.

-Sredstvom za čišćenje stakla možete da izglancate svoje kožne cipele.

-Ukoliko vam se iscepao brus tačno na mestu na kom je žica, koja može da vas učini prilično nervoznim i da vam iritira kožu, zalepite flaster i tako zatvorite rupicu.

-Kad vam ne radi rajsferšlus, uzmite štapiće za uši i malo vazelina ili nekog drugog vrlo masnog preparata i po ivici povucite nekoliko puta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domacinstvomale tajnetrikovi za čišćenje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zoran

    Svi ovi saveti su manje-više u redu, al’ ovaj sa brusom je skandal. Bruseve treba bacati i kupiti nove na svakih šest meseci, a ne krpiti ih flasterima. Strašno!