Žena tvrdi da ovim trikom nestaje kamenac u kadi, a potrebna je samo jedna stvar (video)

Čišćenje kupatila može biti naporan posao, ali je obaveznan kućni posao kako biste se rešili svih bakterija koje se tamo skupljaju. Kamenac se takođe može stvoriti u kadi i umivaoniku, posebno u područjima s tvrdom vodom. Srećom, postoje jednostavni i jeftini načini da se toga rešite, a potrebna je samo jedna stvar koju većina ima u svom domu.

Gospođa Hinch je Britanka koja se bavi deljenjem trikova za održavanje doma i ima više od četiri miliona pratilaca na Instagramu.  Sada su njeni obožavaoci stvorili sopstvene stranice za čišćenje njoj u čast, gdje dele svoje znanje s drugim entuzijastima.

Prvo iskušajte na malom delu

Na jednoj stranici, s više od 100.000 članova, jedna obožavateljka gospođe Hinch želela je da sazna kako da se reši ružnih vodenih tragova i kamenca koji su se stvorili na njenoj kadi. Viki Smit je napisala: „Iznajmljujemo staru seosku kuću od člana porodice u kojoj je pre živeo stariji par. Ne možemo da zamenimo kadu i postoji veliki vodeni trag iz slavine koja kaplje. Imate li savet o tome kako to da ukllnim ili barem poboljšam? Do sada sam isprobala magični flomaster, cif, izbeljivač  i štošta drugo. Hvala unapred!“

Post je bio preplavljen komentarima za nekoliko minuta dok su drugi obožavaoci gospođe Hinch preporučivali mnoštvo različitih metoda čišćenja.

Neke su metode uključivale korišćenje hemijskih proizvoda, dok su se druge sastojale od prirodnih proizvoda, koji se obično nalaze u kućnim ormarićima. Ali jedan se trik istakao od ostalih: korišćenje kovanice od 2 penija za uklanjanje kamenca.

Jedna korisnica je napisala: „Ribajte kamenac ivicom mokre kovanice. Prvo isprobajte na malom području. Možda ćete primetiti crne tragove koji izgledaju kao ogrebotine, ali trebalo bi da se odmah isperu“

Pomaže i sirće

Druga korisnica se složila. Napisala je: „Slažem se komentarom. izgleda kao tvrdi osušeni  kamenac. Nežno ga istružite ivicom bakarne kovanice, a zatim izribajte ono što je ostalo alkoholnim sirćetom.“ Treća je dodala: „Ako kovanica od 2 penija ne pomogne, možete kupiti komplet za emajl kade.“

Drugi su preporučili sirće – još jedan jeftin proizvod koji se obično već nalazi u kući. Jedna domaćica je podelila sledeći savet: „Nakvasite malo vate sirćetom i stavite preko mrlje od kamenca. Trebalo bi da se, nakon što odstoji neko vreme, lako očisti. Možda ćete morati još jednom da pokušate za tvrdokorne mrlje. Meni je uspelo.“

S obzirom da na to da malo ko u Srbiji ima kovanice od dva penija, prema sastavu je nasličnija kovanica od 50 eurocenti.

Upozorenje: Mi ovaj trik nismo probali, već smo samo preneli iskustva koja su drugi podelili na internetu. Ukoliko odlučite da ga isporbate, budite oprezni da ne oštetite svoju kadu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjekadakamenactrik
Komentari (0)
Dodaj komentar