Znate li da u veš mašini postoji skriveni deo koji treba da se čisti svaka 4 meseca?

Čišćenje traje pet minuta i zaista produžava vek trajanja mašine

Mašine nam uveliko olakšavaju pranje veša, ali i njih je svako malo potrebno očistiti. Ekspertkinja za čišćenje i influenserka Barbara Kostelo, koja ima Instagram nalog pod imenom „Brunch with Babs“, pokazala je kako očistiti skriveni deo mašine za pranje rublja i produžiti joj životni vek, piše The Sun.

Ona je savetovala da filter treba čistiti svakih nekoliko meseci i svoje pratioce je izazvala da ga pronađu u svojim mašina za pranje veša.

„Ako ne znate gde je filter, mogli biste da budete u nevolji jer bi trebalo čistiti ga do četiri puta godišnje“, rekla je Barbara, a zatim je pokazala kako ga izvaditi i temeljno očistiti.

„Moj se nalazi na prednjem delu mašine. Samo ću otvoriti ova mala vrata i tu je filter. Imam peškir i posudu“, rekla je. Dok je Barbara uklanjala filtar, voda je potekla iz veš mašine, ali istekla je u posudu. „Nakon ispiranja filtera u toploj vodi, proverite ima li u mašini bilo kakvih predmeta poput čarapa i sl.

Barbara je potom na krpu stavila malo alkoholnog sirćeta.

„Prebrišite s ovim odeljak za filter jer je verovatno jako prljav. Kada se osuši, filter vratite nazad u mašinu“, dodala je. „Sada nećete više morati da brinete o filteru vaše mašine za pranje rublja nekoliko meseci. Čišćenje je trajalo oko pet minuta, ali zaista je produžilo vek trajanja mašine, a vi ćete imati puno lepši veš“, poručila je Barbara na kraju.

Ubrzo su joj se u komentarima javili oduševljeni pratioci. „Šta? Imam poprilično godina i ovo sam tek sad saznao! Wow!“, „Strah me i da pomislim šta se nalazi u našoj mašini jer smo u unajmljenom stanu dok ne kupimo naš“, samo su neki od komentara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjedomskriveni filtertrikves masina
Komentari (0)
Dodaj komentar