10 najvećih mitova o ženskim grudima, samo su mitovi – ne istina

Ženske grudi od davnina izazivaju brojne polemike i diskusije. One intrigiraju ne samo muškarce, već i žene. Mnoge od njih su bar jednom u životu pokušale neke od saveta kako bi povećale njihovu veličinu, uticale na čvrstinu i tome slično.

1. Gojenje će uzrokovati rast grudi
Budući da se grudi sastoje od masnog tkiva, ustaljeno mišljenje je da će ako se ugojimo i grudi porasti. Iako to može ponekad biti tačno, nikako nije pravilo. Samo u retkim slučajevima gojenje odlazi u grudi.

2. Spavanje u grudnjaku učiće da grudi budu čvršće
Svako se barem jednom u životu susreo s ovim savetom. Spavanje u brusu ne samo da nije prijatno nego je i nedelotvorno! „Osloboditi“ grudi tokom noći više je nego poželjno, a pravi razlozi zašto su nečije grudi opuštenije, a nečije čvršće nisu otkriveni.

3. Grudi prestaju da rastu u tinejdžerskoj fazi
Mnogo devojaka je uvereno je da njihove grudi prestaju da rastu s prestankom puberteta, ali to nije tačno. Iako se rast grudi razlikuje od osobe do osobe, dokazano je da mogu da rastu 20. godine života!

4. Nošenje grudnjaka može da prouzrokuje rak
Iz nepoznatog razloga na mnogo internet foruma se može pročitati ova besmislica. Kada bi ovo bilo tačno, sve žene bi imale rak. Naučnici su u prošlosti sumnjali da grudnjaci dovode do začepljenja žlezda što uzrokuje nakupljanje toksina u grudima, ali to se pokazalo potpuno netačno.

5. Spavanje na boku može da dovede do toga da vam grudi budu nejednake veličine
Deluje potpuno neverovatno da neko uopšte može da poveruje u ovo. Ovo je toliko suludo da nema potrebe to komentarisati.

6. Muškarci vole samo velike grudi
Mnoge devojke misle da svi muškarci vole velike grudi – i ništa drugo! Premda postoji deo njih koje „pale“ velike grudi, većini momaka i to nije bitno. Velike, male; bitno da su grudi!

7. Određene vežbe povećavaju grudi
Vežbanje je jako korisno ukoliko želite da ostanete zdrave, ali ne i ako želite da povećate grudi. Jedino na što možete delovati vežbanjem su grudni mišići koji mogu da pomognu da vaše grudi imaju bolji oblik, ali ne i da budu veće.

8. Ako ne nosiš grudnjak, grudi će ti se opustiti
Iako su mnoge žene uverene da nošenjem grudnjaka sprečavaju da njihove grudi poprime viseći oblik, to nije tačno. Brus može pomoći da tvoje grudi izgledaju čvršće, ali jednom kad ga skineš, one će opet poprimiti svoj prirodni izgled.

9. Konzumacija suncokretovih semenki podstiče rast grudi
Neke devojke čak tvrde da su ovakve savete dobile od doktora i ako je to istina, najbolje bi bilo da potraže još jedno mišljenje. Ne postoji magična hrana koja podstiče rast grudi; ni piletina, ni semenke, ni jogurt.

10. Grudi rastu ako se masiraju
Na forumima se često dele saveti o „masiranju grudi“. Verujemo da je to prijatno i opuštajuće, ali sigurno ne uzrokuje rast grudi. Masaža ne može da utiče na hormone u našem telu koji su jedini krivci za veličinu naših grudi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

grudimitovizene
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Po cemu je onda mit,kada oscilacije u kilazi menjaju grudi ,mrsavljenjem i debljanjem se pojavljuju strije kao posledica?Mrsavljenjem se vidno smanjuju kao i debljanjem povecavaju.