14. februar

Dan je zaljubljenih. Kuda vas vode kavaljeri? Ili možda i oni bojkotuju ovaj dan: to je katolički praznik i ostali nemaju ništa s tim. Pa da. Mogle bismo reći dobro opravdanje. I zaista jeste opravdanje. Sveti Valentin, Dan zaljubljenih u zapadnom, a Sveti Trifun (bez dodatka za zaljubljene) u istočnom hrišćanstvu. Ali, zar je bitan uzrok i povod potencijalnog dobrog provoda: bilo negde napolju (gde biste se „potrošili“) ili – vas dvoje, sami, u stanu.

To da je preuzet običaj i sa njim euforičnost, koja zaista vlada na medijima (pa evo i na Internetu), i nije tako strašno. Setimo se današnjih krsnih slava koje datiraju među Srbima dosta pre hrišćanstva: zapravo, to su bili paganski običaji slavljenja raznih bogova (tada mnogobožačka religija), a preuzimanjem hrišćanstva, imena bogova zamenjena su imenima hrišćanskih svetaca, a praznovanje ostalo.

Kao što je 1. decembar Svetski dan borbe protiv side i ne podrazumeva samo taj dan za borbu protiv ove bolesti, tako i 14. februar, odskora i kod nas, predstavlja samo jedan dan u godini koji treba kako muškarce tako i žene da podseti da više pažnje jedno drugom treba posvetiti, i takav treba da bude svaki dan u godini. Zato vam ovom prilikom i ne preporučujemo pripremu bog zna kakvog spektakla. Samo ostavite danas sve obaveze na stranu i posvetite se jedno drugom.

Ako ste rešili (vi mušarci koji ovo čitate) da obradujete svoju devojku, ženu, ljubavnicu, zaista je ne morate iznenađivati eksluzivom u bilo kom smislu.
Savet: Za večeras kupite neku klopicu – nije bitno šta: sendviči, burek i jogurt, kineska hrana ili koja god neuobičajena na ovim prostorima. Preporučujemo nešto što se sporo jede. Duže uživate u hrani, tačnije u hrani u društvu. Ćaskate, hranite jedno drugo, tepate jedno drugom i radite sve ono što nije za javnost. Naravno, prethodno se potrudite da ispraznite stan (tj. najurite ukućane).

Vi devojke, žene, ne morate ni čekati na mušarce ako su na sve ovo zaboravili: u skladu sa emancipacijom žena i ovde imate potpunu ravnopravnost, te pripremite sve već pomenuto u savetu za muškarce.

A one koje nisu zaljubljene: nema razloga da u ime buduće ljubavi ili srećne samoće ili ravnodušja ne iskoriste povod da bilo čemu nazdrave uz čašu dobrog crnog vina sa svojim drugaricama – kod kuće ili negde napolju.

Ukoliko izađete i ukoliko vam se u bilo kom pogledu posreći, pročitajte savete tematski vezane za znate već šta iz prethodnih priloga u ovoj rubrici i rubrici „Ljubav i seks“, koji vam i te kako mogu biti od koristi. Samo, nemojte večeras zbog puke potrebe za muškarcem da snizite kriterijume.

Nećemo danas objavljivati rat muškarcima, i ne samo danas. Nećemo nikada. I evo, to im javno kažemo – ne možemo bez vas. Zaista su muško-ženski odnosi nekako poremećeni. To je razlog čestih priča na tu temu – otkloniti otuđenost koja dolazi sa novim dobom.

Utisak koji žene stiču u poslednje vreme jeste da su muškarci poglupaveli. Ali, ako zađemo malo u analizu ovakve konstatacije, otkrićemo i njen razlog. Kakvi su muškarci koji danas nonšalantno prilaze devojkama? Bez osećaja za lepo ponašanje, pristojnost, bez otmenosti. Oni ne prave plan, nego samo krenu u „fazonirana i frazirana“ naklapanja. I onda vi pametni i lepi muškarci (koji ovo čitate) ne shvatate kako se tamo neka dobra devojka zabavlja sa nekim kretenom. U akciju! Još večeras.

Ženska inteligencija je često u senci ženskog izgleda. Koliko god vi mušarci pričali o potrebi za pametnom ženom kraj sebe, nikada ne biste odabrali članicu Mense pre nego neku dobru cicu (naravno, ukoliko tek birate sa kojom ćete se zabavljati i šanse za uspeh su kod obe devojke podjednake).

Pronaći i jedno i drugo u jednoj ženi idealno je, ali… Muškarci vole da dominiraju. Previše pametna i lepa žena ugrožava njihov manevarski prostor. Ima i onih koji misle da su oni jako pametni pa se takva devojka zato i zabavlja sa njima. A zašto su one sa takvima? Drugom prilikom.

Lepota i inteligencija kod žena kao da međusobno utiču jedna na drugu, a udružene čine da žene evoluiraju. Žena stalno pokušava da se podmladi, ulepša, obrazuje, dok muškarci, tek sređeni – istuširani i namirisani (i to bi bilo odlično), prirodno pametni i samouki, „spremni“ su za sve izazove. (Ne zamerite na generalizaciji, ovo je samo opšti utisak.)

Žena zaista voli pametnijeg i inteligentnijeg od sebe kraj sebe. Koliko god mi grube, emancipovane, jake i savremene bile, ipak smo samo nežne žene („a svaka žena tajnu nosi; u srcu spava lepota njena“, ali i u telu i u kosi).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar