5 najboljih kardio vežbi za žene

Zaposlenoj ženi je teško da se posveti sopstvenom zdravlju, jer posle celodnevnog boravka u kancelariji mora da vodi računa o porodici i kućnim obavezama.

Mnoge osobe ne znaju koje vežbe bi trebalo da rade. A ima ih mnogo. Sve kardio-vežbe angažuju veće mišiće, a možete da ih radite kako napolju, tako i kod kuće.

Šetnja je najbolja vežba za početnike
Šetnja je najbolja kardio-vežba za početnike. Doduše, na taj način se gubi manje kalorija nego, na primer, trčanjem, ali je zato i rizik od povreda manji. Nije vam potrebna nikakva posebna oprema. Samo udobna obuća. Da biste izvukli maksimum iz ove vežbe, hodajte brzo.

Trčanje najviše sagoreva kalorije
Trčanje ili džogiranje su aktivnosti koje nam prve padnu na pamet kada neko pomene kardio-vežbe. One su ujedno i najpopularnije. Posle svakog pretrčanog kilometra nagrađeni smo sagorevanjem 100 kalorija, što se ne postiže nijednom drugom polučasovnom kardio-vežbom. Osim toga, dovoljno je samo da uložite u udobne patike i odeću. Preporučuje se da krenete sa manjim razdaljinama, kako biste izbegle povrede nogu i stopala.

Plivanje je dobro za telo
Plivanje uglavnom ignorišemo, ali reč je o sjajnoj kardio-vežbi, koja pritom izaziva manje stresa nego trčanje.

Konopac
Na raspolaganju vam je i preskakanje konopca, za šta su potrebni samo konopac i udobne patike.

Ples je odlična kardio vežba
Od svih kardi- vežbi, žene najviše uživaju u plesu. Plešite u različitim ritmovima, različitom brzinama, ali nastojte da u to ubacite korake koji podrazumevaju pokretanje celog tela.

Bicikl je najbolje rešenje
Za one koji žele brže vežbe, vožnja bicikla je najbolje rešenje. Jeste da ne sagorevate onoliko kalorija koliko trčanjem, ali ova vežba je zabavnija od drugih. NJena “manjkavost” je što je nešto skuplja, jer su vam potrebni dobar bicikl, kaciga i odgovarajuća odeća. Bicikliranje je manje energično od trčanja, pa ako imate bilo kakvu povredu kolena ili kukova koja vas sprečava da trčite, vožnja bicikla je prava alternativa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

vežbe
Komentari (0)
Dodaj komentar