5 superzdravih namirnica koje treba da jede svaka trudnica

Kada se govori o hrani i trudnoći, postoje samo dve moguće opcije: ili imate osećaj da bi mogli da pojede sve što nađete u frižideru ili vas sama pomisao na hranu tera na povraćanje. Ove dve oprečne reakcije nisu neuobičajene i ne predstavljaju potencijalnu opasnost. Cilj prehrane u trudnoći bi trebao biti osiguravanje svih hranjivih materija potrebnih za pravilan razvoj bebe. Ovih pet supernamirnica možete jednostavno uklopiti u prehranu.

Avokado

Avokado sadrži zdrave omega – 3 masne kiseline koje pomažu razvoju bebinog mozga, a možete ga uklopiti u vašu omiljenu salatu ili od njega napraviti umak poput gvakamole sosa.

Čija semenke

Ove semenke odličan su izvor vlakana i omega – 3 masnih kiselina za koje se pokazalo da štite od razvoja depresije u trudnoći. Čija semenke možete pomešati s jogurtom ili ih posipati po salatama.

Nemasno meso i integralne žitarice

Proteini iz nemasnog mesa poput piletine ili ćuretine pomažu u održavanju mišićne mase, a integralne žitarice sadrže složene ugljene hidrate koji se sporije razgrađuju i lagano otpuštaju u krv, te ne uzrokuju nagle promene nivoa šećera u krvi, prenosi sajt 24sata.hr.

Šljive

Suve šljive, zbog visokog sadržaja vlakana, blagotvorno deluju na probavni sustav i mogu pomoći u smanjenju rizika od razvoja preeklampsije.

Spanać

Spanać je idealna namirnica trudnoću jer sadrži folnu kiselinu, vitamin B – jedinjenja koji štiti od oštećenja neuralne cevi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ishrana u trudnocitrudnoća
Komentari (0)
Dodaj komentar