Ako nemate seks, evo šta će se dogoditi vašoj vagini

Jedan broj žena često je u životu doživljavalo da ih „tamo dole“ nešto stalno peče ili svrbi.

Verovale su da je razlok UVEK neka infekcija, ali prema mišljenju stručnjaka klinike Mejo, to stanje oko vagine i u njoj, zapravo je manifestacija odsustva seksa.

Reč je o stanju vaginalne atrofije, zbog kog se istanjuju zidovi vagine. Iako može da se javi kod žena svih godina, češće pogađa one koje prolaze kroz menopauzu ili su u postmenopauzi, piše B92.

Uobičajeni simptomi su pojava iscedka, osećaj pečenja, svrab, teškoće u mokrenju i bol prilikom seksa.

Stručnjaci su detaljnim analizama i istraživanjima došli do rezultata koji potvrđuju da se redovnim seksom i orgazmima kod žena mogu sprečiti ovi simptomi.

Dakle, ukoliko želite da vam intimni predeo tela bude u dobrom stanju i da miruje, znate šta vam je činiti, prenosi nypost.com.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

atrofijaseksvagina
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Sve navedene neprijatnosti u vezi vagine,zena ne mora da veze za muski polni organ,ukoliko ne zeli,da ima ikakve veze sa muskarcima.Jednostavno,isti efekat kao snosaj,zena \postize masturbacijom.U medicini je poznato,da je vazno dostici orgazam.Kako,i na koji nacin,uopste nije bitno. Poznato je,da monahinje svoje dobro seksualno zdravlje, postizu redovnim maturbacijama,sto nije protivno zakonima Crkve,koji im zabranjuju snosaj,sa muskarcima,kao ni bilo kakav dodir s a njima.

  • micaga

    Bas tako..to zna i mama ovog koji je pisao tekst