Ako popijete previše, nemojte… (2)

Na zabavi ste, svojoj ili tuđoj, popili ste onoliko koliko vam se čini da dolikuje takvoj prilici (dobro, možda i malčice više od toga), a blizu vas je neki komplikovan aparat (recimo, kompjuter s koga se pušta muzika, aparat za karaoke, rerna u kojoj se sprema pečenje…). Ne koristite te aparate! Ako je potrebno da budu upotrebljeni, neka to uradi neko drugi.

Loša ideja u ovakvom stanju je i usvajanje bilo koga ili bilo čega. To se odnosi na decu, kućne ljubimce, neobičan akcent, naviku, kolekciju pića (ili nakita) vaše domaćice… Ne usvajajte ništa!

Nemojte ni pokušavati da dokažete da ste bolja (i zavodljivija!) igračica od Dženifer Lopez. Pored toga što ćete se izblamirati, ukoliko ste na visokim potpeticama, možete se i ozbiljno povrediti. Svoje igračke sposobnosti pokazujte u vreme kad ipak imate nešto veći procenat krvi u alkoholu. Isto se odnosi i na pevačke sposobnosti.

Nipošto, ali nipošto nemojte slati mejl bilo kome od nadređenih – mejl u kome im detaljno objašnjavate šta mislite o njima, ili o politici firme, ili o svim onim nesposobnjakovićima s kojima ste prinuđene da svakodnevno sarađujete, kao ni mejl u kome priznajete nekome da vam se jako dopada.

Kad smo kod slanja poruka, nemojte slati ni SMS poruke slobodnije sadržine – naročito ne zaboravljenim (zapravo, ne baš toliko zaboravljenim) ljubavima, prijateljicama koje su vas nečim iznervirale, poslovnim saradnicima…

Još nešto: nemojte se baviti ni ulepšavanjem, bar ne onim oblicima čije posledice ne možete ukloniti sredstvom za skidanje šminke. To se odnosi na čupanje obrva, depilaciju (naročito ne ako imate ideju da možete i same da napravite željenu „frizuricu“), šišanje… Jasno vam je na šta mislimo.

Ukratko: lepo se zabavite, uživajte u dobrom raspoloženju – i držite se dalje od bilo čega komplikovanog, bilo da se radi o komplikovanim aparatima, poslovima ili emocijama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar