Ako ste ljubomorne na prijateljicu (2)

Ako osetite da ćete zajedljivo ili na drugi način neprijatno reagovati na dobru vest koju vam saopšti prijateljica, pokušajte da se ugrizete za jezik i da ne odgovorite ništa. Ćutanje je bolje nego zajedljiv komentar na lepu vest. Naravno, ne treba da prećutite ostatak razgovora – odbrojte u sebi do deset, malčice se smirite i smislite neki drugi odgovor od onog koji vam je prvo pao na pamet. U tom trenutku će vam takav postupak biti naporan i nećete biti raspoložene za to, ali kasnije ćete biti zahvalne sebi zbog samokontrole.

Osećate ljubomoru zbog prijateljičinog uspeha? Iskoristite tu ljubomoru – kao podstrek za poboljšavanje sopstvenog života. Recimo, ako je vaša prijateljica postigla poslovni uspeh, a vi svojim poslom niste zadovoljne, analizirajte njenu situaciju, učite na njenim postupcima, možete je i pitati za savet. Tako ćete s vremenom dovesti do toga da se i vaš život poboljša, pa nećete ni imati razlog da osećate ljubomoru.

Podsetite sebe na različite situacije iz svog života – konkretno, na lepe stvari koje su se vama dešavale. Kako je vaša prijateljica reagovala na to? Podržavala vas, navijala za vas, radovala se vašem uspehu? Stavite sebe u njenu poziciju i uz veliki osmeh zajedno s njom proslavite njen veliki uspeh. Uz toliko pozitivne energije i vaš sledeći uspeh je blizu – a to će biti nov razlog za zajedničko slavlje, ovog puta u vašu čast.

Ljubomora na prijateljičin uspeh nije nužno loša stvar – ne ako je na pravi način iskoristite. Upotrebite je kao podstrek da poboljšate sopstveni život i ubrzo se nećete ni sećati zbog čega ste bile ljubomorne – ili će vaša prvobitno ljubomorna reakcija postati tema anegdota o „ludim danima iz prošlosti“ koju ćete vaša prijateljica i vi veselo prepričavati na prijateljskim okupljanjima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar