Bela šminka

Bela šminka je nešto što se obično povezuje sa klovnovima i pantomimičarima, kao i sa pojedinim muzičkim izvođačima (recimo, Merilin Menson), ili sa nekom šašavom šminkom za zabavu. U svakom slučaju, sa nečim što je predviđeno da zasmeje one oko vas, ili da ih šokira i uplaši (setite se samo vampira u nekim filmovima – doduše, oni su pre izgledali smešno nego strašno).

Kad je reč o nekim ozbiljnijim dešavanjima, svaka žena koja je probala da samo očne kapke premaže belom senkom zna da tako kapci izgledaju otečeno, što baš i nije privlačno. Ipak, ovog proleća su manekenke na revijama nosile beli sjaj oko očiju i nisu izgledale nimalo smešno ni natečeno. U čemu je trik?

Radi se o tome da senka bele boje sa jedva primetnim raznobojnim refleksijama unosi izvesnu širinu i daje veselost licu. Eksperti preporučuju da kremastu ili običnu senku bele boje nanesete sve do prve bore na čelu, kao i ispod očiju, to jest tik uz trepavice na donjem kapku. Potrudite se da stavite tanak trag – tako će se steći utisak da se uopšte ne radi o boji, nego o intenzivnom sjaju.

Tako nanesena bela senka odlično izgleda u kombinaciji sa bronzanim rumenilom i ružem boje trule višnje. Zapravo, ovaj izgled je toliko jednostavan, da može da se iskombinuje i sa bilo kojom drugom šminkom. Ovakva šminka očiju podariće vam prosvetljen i blistav izgled.

Naravno, kao što možete i da pretpostavite, ovakva šminka ipak nije za svaki dan, kao ni za odlazak na posao. To je ipak večernja šminka – ali, tu već zaista možete pustiti mašti na volju i smisliti najraznovrsnije kombinacije. Jedno je sigurno – svakako ćete biti primećene, i to u pozitivnom smislu, jer ćete sve očarati blistavim izgledom i, bar naizgled, veoma smelim izborom šminke. Samo uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar