Nesavršeno telo

Prilično često po magazinima i raznim emisijama možete videti vitke devojke u bikinijima, i moguće je da se osetite neprijatno jer vi niste baš tako građene. Nekad u emisiji čak i otvoreno kažu da telo ne bi trebalo pokazivati na plaži ako ne izgleda tako – a to je definitivno preterivanje.

Neke od tih devojkaka za koje govore da imaju savršeno bikini telo mnogima i ne izgledaju ženstveno – mišićave su više nego atletičarke, dok su im grudi prilično male. Pitate svog dragog – ne, one mu ne izgledaju ženstveno ni privlačno. A ipak njihova tela proglašavaju bikini idealom, nekad vam, kao što smo rekli, u emisijama direktno poruče da bi vam bolje bilo da se i ne skidate u bikini na plaži ako nemate takvo telo.
Znamo da je to besmisleno. A ipak podlegnemo onome što nam se uporno ponavlja, možda ne u toj meri da odbijemo da budemo u kostimu na plaži ili na bazenu, ali se osećamo nesavršeno, neprivlačno, neprijatno nam je što smo telo u bikiniju izložili pogledima.
Niste samo vi izložile telo u bikiniju pogledima. Pogledajte malo unaokolo. Koliko savršenih tela vidite, šta god smatrale savršenim izgledom (neretko se savršenim izgledom za devojku smatra dečački izgled, što već po opisu zvuči prilično čudno)? A koliko buckastih, pa i prilično gojaznih? Koliko tela s celulitom ili strijama? S ponekim ožiljkom? S nekim nepravilnim delom?
I, da li neko od njih lamentuje nad svojim nesavršenim telom? Koliko njih se umotalo u čaršav kako bi prikrilo nesavršenosti svog tela? Ne baš mnogo (doduše, pitanje je koliko njih se nije ni usudilo da izađe na plažu). Umesto da se užasavaju nad svojim nesavršenim (i potpuno ljudskim) telima, uživaju na suncu i u vodi. I zabavljaju se.
Pustite ono što vam pričaju o „savršenim“ telima i nemojte skrivati svoje. Naravno, treba voditi računa o pravilnoj ishrani i dovoljno se kretati – s obzirom na trenutno godišnje doba, imate vremena da svoje telo učinite zdravijim pre sezone odmora i odlazaka na plažu – ali nemojte se previše štrecati oko toga što vaše telo ne odgovara nekim izmišljenim standardima. Čak i ako vas neko s neodobravanjem gleda, nećete to ni primetiti ako uživate i zabavljate se – a da ta osoba ume da uživa i zabavlja se, ne bi imala kad toliko da pilji u vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izgledlepotanesavrsenostprijatnotelo
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Svetlana S

    Kompliment veliki na vašem ovako iskrenom komentaru! Sve što ste naveli je tačno, tek kad sami sebe i svoje telo vidimo kao lepo, tada će i drugi nas tako da vide. A dok toga samouverenja se nema, neće nam ni drugi oko nas pokazati da im se sviđamo. Uz to mislim da svaka bora, svaki ožiljak, pa cak i celulitis, ostavlja samo tragove našeg života i naše ličnosti. Sve to smo opet MI! Hvala.