Bezrazložna sreća (2)

Kako biti raspoložen bez posebnog razloga? Razmislite i setite se nečega što vas je oraspoložilo. Prvi gutljaj kafe (ne, nemojte odmah pomisliti da ste odmah posle tog gutljaja „zaronile“ u brdo papira – usredsredite se na taj gutljaj koji vam je doneo zadovoljstvo), miris kroasana iz pekare. Slatka nasmejana devojčica koja ide u školu i smeje se nečemu što je njena drugarica ili mama rekla. Ćopavo kuče koje prati staricu koja živi u parku, i ta starica koja deli s kučetom koricu hleba (da, tužno je što je kuče ćopavo, što ono i starica žive u parku i što nemaju dovoljno hrane – ali njihovo prijateljstvo je prelepo). Čak i u „mukotrpnoj svakodnevici“ bude puno takvih momenata koji vam mogu izmamiti osmeh, treba samo obratiti pažnju i primetiti ih.

Jednom kada vam je osmeh na usnama, ne odustajte! Smešite se svima oko sebe – onako, bez razloga. Gledajte kako vam automatski uzvraćaju osmeh i kako se, bar za trenutak, osećaju bolje. To će i vama biti razlog da nastavite lepo da se osećate, da nastavite da se smešite, da nastavite da osećate sreću iako vam se ništa veliko i fenomenalno dobro nije desilo.

Otkrićemo vam malu tajnu: velike, fenomenalno dobre stvari dešavaju se retko i kad bi samo one mogle da budu uzrok za sreću, zaista bismo bili nesrećni. Međutim, lepe, slatke, simpatične sitnice dešavaju se svakodnevno. Tačno je da se i sitne gadosti dešavaju podjednako često, ali znate šta? Izbor je na vama – izbor na šta ćete se usredsrediti, čemu ćete poveriti veću pažnju. Da li ćete pustiti sopstvene misli da se fokusiraju na zlovoljnog šefa (koji čak nije zlovoljan zbog vas i koga će neraspoloženje proći za pola sata, na vas je podviknuo jer ste se zatekli u blizini) ili na vrapčića koji ispred nosa (to jest, kljuna) otima znatno većem i ugojenijem golubu komadić smokija, na vama je da odlučite.

Naš savet je: budite srećne, čak i ako nemate poseban razlog za to. Mali, malecki razlog za osmeh uvek se može naći – tako ćete se i vi i svi oko vas osećati bolje, plus nećete dopustiti tuđoj negativnoj energiji da podriva vaše zdravlje, već ćete, naprotiv, širiti pozitivnu energiju oko sebe. Nasmešite se!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar