Bili ste u zabludi: Na veličinu grudi ne utiče genetika, već…

Utešno je misliti da su geni jedini odgovorni za veličinu grudi, ali ustvari na to utiče nekoliko faktora.

1. Koliko imate kilograma?

Grudi su deo anatomije, a sastoje se od vezivnog tkiva, mlečnih žlezda i masnog tkiva, a kod svake žene se udeo spomenutog razlikuje.

Ako vaše grudi sadrže veće količine masnog tkiva onda će veličina grudi zavisiti i od toga, kaže Šeri Rouz iz medicinskog centra Santa Monica.

Ipak, razliku u veličini ćete primetiti samo ako ste dobili ili izgubili dosta kilograma, a ne samo par, piše Ordinacija.hr.

2. Idete li u teretanu?                         

Ako ste nedavno počeli da trenirate i primetili da vam grudi izgledaju veće, verovatno niste pogrešili.

Ako radite određene vježbe za prsa, koje utječu na razvijanje mišića koji okružuju dojke, pazite na pokrete ruku i pravilno disanje, grudi se mogu malo povećati.

Morate znati da vežbanjem grudi ne rastu već se učvrste mišići oko dojke pa će one izgledati veće – tvrdi dr. Albert Mateni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

genetikagrudi
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    blage veze sa istinom nema ovo sto ste objavili mozes da budes zamascena i bez sisa, ako ih nije imala tvoja baba mozes da vezbas koliko hoces, porasce ti samo pektoralni misic, a nikako sisa da bi toliko povecala obim pektoralnog misica, moras da koristis i okolne koji ucestvuju u pokrenu, pa ces imati ruke kao popaj i badza i u odnosu na njih, pektoralni misic ti opet nece biti impozantan