Cipele na štiklu se klizaju

Veliki broj žena jako voli cipele i voli da je u lepim cipelicama, za koje će rado izdvojiti i veću sumu novca ako ikako mogu. Međutim, nekada se i sa veoma lepim cipelama dešava da baš i nisu savršene – na primer, klizaju se. Tada je potrebno snaći se.
Ume da bude posebno nezgodno ako su cipele koje se klizaju vaše omiljene cipele s vrtoglavo visokom potpeticom. Nošenje takvih cipela može da dovede do nezgode i bez proklizavanja, a okliznuti se u njima moglo bi da dovede do ozbiljne povrede, ili u lakšem slučaju, do priličnog blamiranja. Srećom, postoji više jednostavnih načina da se s time izađe na kraj, a da vas to ne košta praktično ništa.
Cipele "proklizavaju" kad su im đonovi suviše glatki, pa se taj problem može rešiti šmirgl-papirom, tako što ćete njime preći nekoliko puta preko đonova, da postanu malčice hrapaviji (naravno, ne toliko da oštetite cipele). U istu svrhu možete upotrebiti i nož. Još jedna mogućnost jeste da zalepite parče lepljive trake i tako povećate trenje između đonova i podloge po kojoj se krećete.
Može da pomogne i ako đonove učinite malčice lepljivijim – možda neće biti najprijatniji osećaj pri hodanju, ali će neprijatnost brzo nestati, a pomoći će da ne dođe do klizanja. To možete postići uz malo spreja za kosu koji ćete našpricati na đonove ili umesto toga možete upotrebiti neki od prezaslađenih gaziranih napitaka. Ako ste ikada stale na mesto na kome se prosula koka-kola ili slično piće, znate koliko to ume da bude lepljivo – svakako će pomoći da se ne okliznete i ne uganete članak.
Nijedno od ovih rešenja nije baš elegantno, ali će pomoći, a ne košta praktično ništa; ukoliko želite elegantnije rešenje i imate nešto novca, "klizave" cipele možete odneti obućaru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cipeleklizanjeoprezpovredasnalazljivostžene
Komentari (0)
Dodaj komentar