Crvene tačkice nakon depilacije

Uz dolazak lepog vremena mnoge žene sve više brinu o uklanjanju neželjenih dlačica. Naravno, idealno bi bilo depilirati se redovno, u toku cele godine, bez obzira na vremenske uslove – kako zbog estetike tako i zbog toga što je koža onda naviknuta na takav tretman, što ga čini manje bolnim – ali stoji činjenica da je priča o depilaciji i problemima koje depilacija može da izazove ipak aktuelnija tokom toplije polovine godine. Sad, neki problemi koje depilacija toplim voskom uzrokuje su individualni – neke žene ih iskuse, neke ne, ali postoji i problem koji iskuse sve žene, a to su crvene tačkice koje posle depilacije ostanu na koži.

Ove tačkice umeju da budu prilično iritirajuće: želite da se sredite, da vaša koža bude glatka i lepa i na dodir i na pogled – a neke tamo crvene tačkice vam, barem dan-dva nakon depilacije, upropaste taj plan! Može vam neko odmila reći da ste kao pegava maca, ali će vas te tačkice i dalje nervirati. Šta učiniti?

Crvene tačkice se pojave kada se folikuli dlačica upale nakon depilacije – a to je neizostavno, i tu ništa ne možete. Ipak, pojavu je moguće ublažiti i učiniti kratkotrajnijom. Pokušajte da između dve depilacije redovno pilingujete kožu. Tako će vam dlačice biti „slobodnije“, neće urastati (što izaziva dodatne upale, nekada i prilično bolne) i lakše će se uklanjati voskom, pa će vam tako i koža biti manje iziritirana.

Ono što još možete da učinite jeste da na kožu, nakon depilacije, nanesete talk – smiriće je. Kasnije, posle svakog tuširanja nanosite na kožu neki losion s umirujućim dejstvom (recimo, neki koji sadrži aloju). Tako će crvene tačkice brže proći i vaša koža će brže postati atraktivna – baš onakva kakvu želite.

Uh, nekad baš i nije lako biti negovano žensko, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar