Crveno, volim te, crveno

Crveno je boja koju mnoge dame vole, mada je se neke plaše. A muškarci? Neretko ih oduševi kada vide damu u crvenoj haljini ili već u nekoj crvenoj garderobi. Ukoliko već niste, možete da isprobate različite nijanse crvene, iz više razloga.
Ukoliko želite da budete vitkije, neke od tamnijih nijansi crvene vam mogu pomoći u tome. Naime, te tamnije nijanse upijaju svetlost, i tako, kao i druga tamnija garderoba, stvaraju iluziju vitkijeg izgleda – a, za razliku od tamnih boja, crvena je vedrija i upadljivija, pa vam omogućava da nosite odeću koja vas čini vitkijom a da se pri tom ne osećate kao vrana, kako biste se možda osetile u crnom.
I reakcija okoline na crvenu je drugačija nego na tamne nijanse. Crno neretko šalje signal okolini da želite da se svi drže dalje od vas; crvena ne. Crvena se vezuje za moć, i potrebna je izvesna doza samopouzdanja da biste je nosile – a samopouzdanje poboljšava izgled; čak i ako ima koji kilogram viška, ponosna dama puna samopouzdanja izgledaće dobro i privlačno.
Ne kažemo da treba da se obučete u crveno kako biste okolini delovali privlačno (mada i to može da bude razlog, nema ničeg lošeg u toj želji); crvena odeća bi mogla da učini da se vi osećate bolje. U početku može da bude malo zastrašujuće, ako niste navikle na toliko pažnje, ali jednom kad vidite da vas ne gledaju "kao neko čudo", nije teško opustiti se – i onda vam način na koji vas gledaju redovno popravi raspoloženje.
Naravno, ako vam je crvena boja baš odbojna, ili se u njoj stvarno osećate loše i kao u nečemu što nikakve veze s vama nema, to će se odraziti i na vaš izgled, i na reakcije okoline, pa biste mogle da se osetite još gore. Ali, ako nije takav slučaj, skupite hrabrost i obucite se u crveno (isprobajte prvo za koje nijanse vam se čini da vam najbolje stoje), i uživajte u pažnji. S vremena na vreme, to može da bude jako prijatno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crvena bojaodevanjezene
Komentari (0)
Dodaj komentar