Čudo zvano šampon za kosu (1)

Kakvo je sad pa to čudo – šampon za kosu? Jeste, koristan je, neophodan je, a možda i muku mučite da nađete baš onakav kakav vama odgovara – ali šta je čudesno u šamponu? Dobro, nije baš čudesno, ali šampon za kosu može da ima zaista široku primenu koja nema baš mnogo veze sa pranjem kose, primenu kako u domaćinstvu, tako i van njega. Na šta mislimo? Odmah ćete saznati! Što je najbolje, ovo univerzalno sredstvo za sve i svašta uopšte ne mora da bude produkt nekog skupog proizvođača – sve što ćemo navesti može da obavi i najobičniji jeftini šampon.

Želite da ispolirate predmete od hroma? Šampon vam može pomoći u tome. Iskombinujte šampon za kosu sa sodom bikarbonom, očistite time predmete od hroma i zablistaće kao nikad ranije.

Prljavština na kadi ili na pločicama ume da bude zaista uporna, toliko uporna da odoleva čak i specijalnom sredstvu za čišćenje baš ovih površina. Tu vam takođe može pomoći već spomenuta mešavina šampona i sode bikarbone – istrljajte tom mešavinom kadu i pločice i moći ćete da se divite svom mirisnom i blistavom kupatilu.

Ukoliko vam je potrebno neko blago sredstvo za pranje hulahopki, grudnjaka ili nekog drugog nežnog komada garderobe, umesto posebnog deterdženta namenjenog takvoj garderobi koristiće i šampon razmućen u vodi.

Dešava se da na unutrašnjoj strani kragne od košulje ostane uporna mrlja od prljavštine. Tu će vam pomoći da fleku istrljate šamponom pre nego što na uobičajen način operete košulju.

Ponekad pranje ruku običnim sapunom jednostavno nije dovoljno – recimo, kada ruke jako uprljate blatom ili uljem. U ovakvim slučajevima istrljajte ruke šamponom pre nego što ih isperete – time ćete ukloniti prljavštinu kojoj normalan sapun ne može ništa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar