Da li preterujete s upotrebom mobilnog telefona?

Mobilni telefon vam nudi mnoge pogodnosti, ali može i da vam napravi probleme ukoliko ga previše koristite. Evo mogućih signala da preterujete s upotrebom mobilnog telefona, i da bi bilo dobro da tu upotrebu smanjite, ako je moguće.
1. Dobijete napad panike kad shvatite da ste zaboravili mobilni telefon kod kuće (ne, ne radi se o tome da očekujete da vam jave iz klinike da su dobili jetru koju će vam presaditi). Nekada davno, u vreme kad mobilni telefoni nisu bili redovna pojava, nešto te vrste ne bi vas uopšte uzrujalo, ali sada trčite nazad po telefon, čak i ako to znači da ćete prilično zakasniti tamo kud ste krenuli.
2. Nije nikakva retkost da vas policija zaustavi i naplati vam kaznu jer istovremeno razgovarate mobilnim telefonom i vozite. Čim se to desi, ponovo zovete mobilnim osobu s kojom ste razgovarali kad vas je policija prekinula, da joj javite šta vam se upravo desilo i da se požalite kako to uopšte nije fer.
3. Ljudi oko vas redovno gunđaju jer stalno pričate mobilnim telefonom; gunđaju oko vas u bioskopu dok traje film, u pozorištu dok traje predstava, u prodavnici jer ste se zaneli u razgovor i stojite tako da ne mogu da prođu, u crkvi…
4. Mobilni telefon vam se toliko ugrejao da vas boli dok ga držite. Niste ni znale da je to moguće – ali, eto, toliko ne prestajete da pričate mobilnim telefonom da je postao vreo od upotrebe. Kukate sagovornicima kako vas peče ruka, ali nema šanse da odložite telefon dok se ne ohladi.
5. Baterija vam se redovno isprazni usred razgovora. Svako veče punite bateriju, ali još pre nego što nastupi podne, baterija je skoro prazna. Dok se uveče vratite kući, prazne su i baterije preostala tri-četiri telefona koje nosite.
6. Ne razgovarate uživo ako to nije neophodno. Zašto biste ženi na kasi rekle: "Dobar dan"? Samo joj pružite potreban novac. Isto je i s poštom i s bilo kojim mestom na kome nešto plaćate – sve vreme razgovarate mobilnim telefonom, a ostalo radite usput.
7. Račun za mobilni telefon vam je redovno znatno veći nego što sebi možete da priuštite.
Ukoliko se prepoznajete u jednom ili više navedenih signala, bilo bi poželjno da za sopstveno dobro smanjite upotrebu mobilnog telefona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefonpreterivanjezavisnost od mobilnog telefona
Komentari (0)
Dodaj komentar