Da vas više nikad ne pozovu u goste (1)

Može da se desi da u vašem životu postoje ljudi koji vas zovu kod sebe u goste, vama je neprijatno da odbijete, a ne želite da budete kod njih. Za takav slučaj, evo preporuka kako da se ponašate u gostima pa da vas više nikad ne pozovu – za one koji nemaju takav problem, preporuke mogu da posluže kao smernice kakvo ponašanje izbegavati kad ste nečiji gost.
1. Pojavite se u ono vreme u koje vas ne očekuju. Povedite i svog mezimca sa sobom (veliki pas koji puno balavi jako je koristan u ovom slučaju), kao i nekog svog prijatelja ili prijateljicu. Zamolite da ostanete bar nekoliko dana, po mogućnosti i duže – pa, toliko su vas zvali, treba valjda da što duže uživaju u tome što ćete im biti gost.
2. Tražite od domaćina da vas voze na svako mesto na koje treba ili na koje želite da idete. Ponašajte se uvređeno ako nemaju vremena i/ili energije da vas vode u obilazak zanimljivosti i u razgledanje. Predložite im da uzmu nekoliko dana slobodno kako bi mogli u potpunosti da se posvete tome da vas voze unaokolo i da vas propisno ugoste.
3. Kad god poželite nešto da gricnete, slobodno se poslužite onime što vaši domaćini imaju u frižideru, u ostavi, gde sve već drže hranu. Nema nikakve potrebe da pitate za dozvolu niti da brinete o tome da su oni možda nešto isplanirali s određenom hranom – vi ste gost, što znači da možete slobodno da se poslužite čime god poželite.
4. Ni slučajno nemojte da ponudite pomoć u bilo čemu. Nemojte da iznosite đubre, da pomognete u pranju sudova ili u čišćenju bilo čega. Nemojte ni krevet da namestite, ponašajte se kao da se podrazumeva da će to vaši domaćini učiniti (ako ne učine, iznenadite se kad zateknete neraspremljen krevet). Svoju odeću i obuću slobodno ostavite gde god vam padne na pamet, ne obazirući se na to da bi nekome možda mogla da smeta, ili da bi neko mogao da se spotakne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domaćinigostigostoprimstvološe ponašanje
Komentari (0)
Dodaj komentar