„Zašivajte se“, dame – unosan biznis!

Nevine po drugi put…

Desetak devojaka godišnje hirurškim putem vrati sebi nevinost u samo jednoj ordinaciji u Novom Sadu. Na zašivanje himena, takozvanu himenoplastiku, najčešće se odlučuju kad smatraju da su nevinost izgubile s pogrešnom osobom, ali i kad žele da iznenade partnera za rođendan ili godišnjicu.

Ipak, ubedljivo su najčešći slučajevi kad devojka zarad udaje mora da bude tobože netaknuta, jer je malo parče tkiva u ženskom međunožju na Balkanu još na ceni.

– Himenoplastici se najčešće podvrgavaju devojke između 20 i 25 godina i to uglavnom rade zbog udaje, da ne bi izneverile očekivanja svoje porodice i budućeg supruga – kaže specijalista plastične i estetske hirurgije dr Predrag Matejin, koji u poliklinici “Pekić” godišnje uradi do deset ovakvih zahvata. Pacijenktinje nisu samo iz Novog Sada nego iz svih krajeva zemlje.

– Najviše ih dolazi iz ruralnih, nerazvijenih krajeva južne Srbije, a ima ih i iz Crne Gore, gde se tradicionalne vrednosti i dalje neguju i gde se potencira na nevinosti prilikom stupanja u brak – objašnjava dr Matejin, dodavši da devojke na operaciju dolaze pod nadzorom roditelja, najčešće majki ili sa drugaricom.

Zahvat koji je postao popularan još za vreme stare Jugoslavije, može da se radi u lokalnoj ili opštoj anesteziji, a naplaćuje se od 700 do 1.000 evra. Naš sagovornik kaže da se, nakon zašivanja himena, preporučuje da se seksulani kontakt ostvari u roku od dve do četiri nedelje, jer ukoliko se to tad ne dogodi, ožiljak može postati jači, što kasnije otežava ili u potpunosti onemogućava penetraciju.

Prema rečima dr Matejina, u poslednje vreme sve više Novosađanki radi i estetske operacije na genitalijama.

– Kako plastična hirurgija u Srbiji prati svetske trendove u ovoj oblasti, među ženama je sve popularnije modeliranje vaginalnih usmina (labioplastika) i sužavanje vagine (vaginoplastika), na šta se one odlučuju iz estetskih ali i funkcionalnih razloga. Nakon operacije pacijentkinjama se vraća devojački izgled i proporcije genitalija, a intervencije koštaju od 750 do 1.500 evra – objašnjava naš sagovornik.

Dr Matejin kaže da pojedine devojke na zašivanje himena dolaze više puta.

– Postoje devojke koje žele da vrate nevinost isključivo zbog novca, ali se u mojim ordinacijama u kojima radim (Novi Sad, Zrenjanin i Beograd) takve pacijenktinje ne prihvataju. Naravno, one to već znaju i odlaze kod drugih za ponavljanje zahvata.

U arapskim se zemljama, naime, devičanstvo nagrađuje s više od 5.000 evra, pa ne čudi zašto je nekim devojkama himen više puta zašivan – profit je zaista veliki.

Lažna nevinost za 8.000 evra

Plastični hirurg iz Beograda koji je želeo da opstane anoniman, ispričao je za “Blic” da se dve drugarice u Dubaiju zajedno bave unosnim biznisom, a kod njega dolaze na rekonstrukciju himena svake godine bar pet-šest puta. On im operaciju naplaćuje 400 evra jer su stalne mušterije i tvrdi da su mu devojke otkrile da svoju „nevinost“ uspeju da prodaju i za 8.000 evra. („Blic“) – Renegade-Ns

Napišite i Vi šta mislite o ovome na Forumu Krstarice…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

himennevinost
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Dragan

    To moze da prodje samo kod neiskusnih curana

  • Boris

    Dok je ovaca biće i makaza!

  • milanovicsrbin

    haha kakav treš