Duga, seksi kosa

Kada je kosa u pitanju, reči „duga“ i „lepa“ često ne idu zajedno. Sve one prelepe manekenke sa dugom kosom koja je istovremeno i veoma kvalitetna, su verovatno nekada bile predmet vašeg razmišljanja. Kako im to uopšte uspeva?!

Najbolji način da u što kraćem vremenskom periodu imate dugu kosu jeste da – izbegavate frizera. Dok god su vlasi u dobrom stanju, držite se dalje od makaza. Ukoliko dođe do „cvetanja“ kose onda odsecite samo one problematične delove i ni milimetar više.

Održavajte svoju kosu u dobrom stanju. Koristite odgovarajući regenerator posle svakog pranja. Nanosite ga od sredine kose pa sve do krajeva. Za intenzivniji tretman, upotrebljavajte i pakovanje za kosu jednom nedeljno. Domaći recept možete naći ako kliknete ovde.

Četkanje i češljanje imaju vitalni značaj za kvalitet vaše kose, zato posebnu pažnju posvetite izboru „alatki“ koje koristite u tu svrhu. Pravilnim četkanjem ćete bolje poravnati kosu i dodati joj poseban sjaj. Upamtite još jednu stvar – vlažna kosa je deset puta osetljivija od suve i čak je sklonija lomljenju. Zbog toga bi bilo poželjno da posle pranja koristite češalj sa širokim zupcima.

Šta kada jednom dostignete željenu dužinu kose? Pred vama je gomila najrazličitijih šnalica i ukrasa za kosu koje možete upotrebiti u cilju ulepšavanja. Osim toga, pravilno odabrane šnalice mogu da skrenu pažnju i da prikriju činjenicu da niste prali kosu par dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar