Dugo se borila sa depresijom, a težak razvod je skoro uništio

Kim Bejsindžer, američka glumica švedskog, irskog i čeroki porekla danas slavi 64. rođendan. Otac joj je bio džez muzičar, a majka plivačica. Još kao devojčica, Kim je maštala o tome da postane glumica. U detinjstvu se bavila plesom, plivanjem, a pohađala je i časove gimnastike. Balet je upisala na nagovor roditelja kako bi rešila problem sa samopouzdanjem. Bila je jako stidljiva i teško je sklapala prijateljstva.

Česti treninzi plivanja i baleta pomogli su Kim da više veruje u sebe. To je pokazala i činjenica da je mlada lepotica nastupala pred brojnom publikom. Sama se prijavila na takmičenje za ‘Miss Junior’ na kom je sa šesnaest godina i pobedila. Nakon što je proglašena za najlepšu tinejdžerku, započinje manekensku karijeru i potpisuje ugovor sa modnom agencijom ‘Ford Modeling’.

Tokom sedamdesetih godina postala je jedna od najpopularnijih modela koji se pojavljivao na naslovnim stranama brojnih svetskih časopisa. Iako je zarađivala velike svote novca i imala gotovo sve što poželi, Kim je bila nesrećna i neispunjena. Njen najveći san bio je da postane glumica pa je upisala časove glume. Sredinom sedamdesetih godina kreće u Los Anđeles sa jednim ciljem, a to je da glumi u blokbasteru. Nakon selidbe nije odmah krenula sa karijerom jer je zbog napada panike šest meseci bila kod kuće.

https://twitter.com/jennife87691406/status/907713783480680448

Prvi nastupi bili su joj u TV serijama ‘Čarlijevi anđeli’ i ‘The Six Million Dollar Man’, a prva filmska uloga u ‘Hard Country’. Kasnije je dobijala sve veće uloge i privlačila pažnju javnosti. Najveću pažnju dobila je kada se 1983. slikala za poznati magazin za muškarce. Nakon fotografisanja za naslovnicu dobila je ulogu Bondove devojke u filmu ‘Nikad ne reci nikad’ sa Šonom Konerijem kao Džejmson Bondom. Nakon toga je glumila sa Bartom Rejnoldsom i Robertom Redfordom, ali u erotsku zvezdu lansirala je uloga u filmu ‘9 1/2 nedelja’ sa Mikijem Rurkom.

Zbog problema u privatnom životu Kim se povlači iz javnosti sve do 1997. kada je prihvatila ponudu za film ‘L.A. poverljivo’. Upravo ova uloga donela joj je Oskara i zahvaljujući njoj postaje jedna od najplaćenijih glumica. Do emocionalne krize dolazi nakon raspada braka i povlači se iz sveta glume. Imala je još nekoliko manjih, ali ne toliko zapaženih uloga. Imala je problema i sa zavisnošću od lekovima kojima je lečila simptome teskobe.

Njena prva velika ljubav bio je Ron Snajder s kojim je 8 godina bila u braku. Iako je želela razvod, glumica je teško podnosila samoću. Nakon razvoda upoznaje glumca Aleka Boldvina s kojim 1993. staje pred oltar. Dve godine nakon venčanja dobili su kćerku Ajrlend. Nedugo nakon porođaja Kim oboleva od agorafobije, odnosno straha od otvorenog prostora prepunog ljudi.

Veza glumačkog para raspala se 2000., a Kim je zatražila razvod godinu dana kasnije. Iako im je sud 2002. odredio zajedničko starateljstvo, Alek je tvrdio da njegova bivša supruga krši odluku suda i da mu zabranjuje da učestvuje u odgajanju njihove kćerke. U svojoj knjizi piše da je Kim kćerki zabranila pozive i sastanke sa ocem.

Njihova šestogodišnja bitka oko deteta kulminirala je kada je tabloid objavio snimak u kojoj ljutiti Boldvin viče na kćerku i naziva je ‘bezobraznom malom svinjom’.

– Svaki razvod je težak za malo dete, bez obzira koliko se trudio da ne bude. Ajrlend sam zbog situacija odgajala na neobičajan način. Dala sam joj potpunu slobodnu. Ako je htela da piše po zidovima, pisala je. Htela sam da odrasta okružena srećom i ljubavlju – rekla je Bejsindžer. Tada je kazala da je s Alekom u dobrim odnosima.

Kim je na sudsku bitku s bivšim potrošila milione i skoro bankrotirala. Tada joj je i karijera krenula nizbrdo, a mnogi su se brinuli za njeno psihičko zdravlje.

Bejsindžer je nedavno glumila i u filmu ’50 nijansi mračnije’ poslovnu partnerku i bivšu ljubavnicu Kristijana Greja. Trenutno je u vezi sa svojim frizerom, Mičom Stounom, prenosi 24sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kim Bejsindžer
Komentari (0)
Dodaj komentar