Eksperimentisanje stilovima – samo za mlade?

Da li ste već dospeli u godine kada počinjete da govorite: „Nije to više za mene, to je za mlade“? Mnogo žena razmišlja na ovaj način – i kada treba i kada ne treba. Svakako da ekstremni sportovi nisu preporučljivi za damu od sedamdesetak godina, bar ne za većinu (ima, recimo, dama ovih godina koje bez problema uživaju u ronjenju), ali mnogo je stvari koje definitivno nisu samo za mlađe od 25, na primer, eksperimentisanje s frizurom.

Ma, hajdete, reći će neki, pa ko je još video da žena u četrdesetim, pedesetim ili i starija ima neku „otkačenu“ frizuru? Ako ćemo iskreno, videli su mnogi. Individualan stil friziranja je pre stvar karaktera nego godina. U Londonu, recimo, nije nemoguće videti sedamdesetogodišnjakinje koje su obrijale polovinu glave – ne zbog bolesti, već zato što im je zanimljivo da prate takav trend. I niko taj prizor ne smatra neobičnim, niti njih „nenormalnim“.

Naravno da „šašava“ frizura nije za svakog – ali, kao što smo rekli, to zavisi od karaktera, ne od godina. Ako ste vi veoma konzervativna i povučena osoba, neobičan lični stil jednostavno vam neće prijati, bez obzira na to da li imate 25 ili 55 godina. Međutim, ako ste osoba koja „ludačku“ frizuru ume da nosi, ona će na vama izgledati prikladno – opet, bez obzira na to da li imate 25 ili 55 ili 75 godina. Stvar je u načinu života i karakteru, ne u godinama.

Jedino što bi trebalo izbegavati jeste da odjurite do frizerskog salona i tražite nešto krajnje neobično nakon što ste se posvađali s nekim u kući ili na poslu, kada ste pod stresom ili vas maltretiraju hormoni. „Šašave“ odluke treba doneti hladne glave, kada ste u stanju da pribrano razmišljate, jer se samo tada neće kasnije pokajati. Pre nego što se opredelite za neku neobičnu frizuru ili neobičnu boju kose ili oboje, treba da budete svesni da će takva promena najverovatnije zahtevati dosta održavanja – i da budete voljni da se tim održavanjem bavite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

frizurakosaneobičnošišanjestil
Komentari (0)
Dodaj komentar