Endermologija – šta je to?

Večiti problem većine žena: celulit. Ružne naslage nalik na pomorandžinu koru (volite vi pomorandže, ali vam se, s pravom, ne sviđa da vam koža butina i zadnjice liči na njihovu koru). Celulit, kao što znate, nastaje kao rezultat gomilanja masnih naslaga u potkožnim masnim ćelijama, što dovodi do povećanog zadržavanja vode u okolnom tkivu; potkožne masne ćelije s vremenom rastu, a njihove opne se deformišu, povlačeći nadole okolno vezivno tkivo – i eto „pomorandžine kore“.

Stanje se dodatno pogoršava usled slabije prokrvljenosti. Šta s tim učiniti; šta je efikasno? Isprobale ste dijete i fizičku aktivnost; to je svakako pozitivno uticalo na vas, smršale ste i zategle ste se, ali – celulit je ostao. Vaša prijateljica je bila na liposukciji – nema više masne naslage, ali celulit je i dalje tu. Da li je moguće da je ovaj mrski neprijatelj ženskog roda nepobediv, ili ipak postoji neko rešenje?

Pokazalo se da je endermologija prilično efikasna u borbi s celulitom. Endermologija je potpuno bezbolna; obavlja se pomoću posebnog aparata, a liči na neinvazivnu, bezbolnu masažu kojom se, pored otklanjanja celulita, vrši drenaža, pospešuje cirkulacija i eliminacija štetnih materija i povećava tonus mišića. Endermologija je kao „kožna gimnastika“ – ona uspostavlja harmonizaciju vezivnog tkiva i povećava protok krvi i limfe.

Bitno je znati da endermologiju može da vrši samo fizioterapeut, i to samo onaj koji ima sertifikat o završenoj obuci na aparatu za endermologiju. U našoj zemlji, ovakvih aparata ima ukupno šest (četiri su najnoviji modeli i nedavno su pušteni u rad). Mada posebno deluje na celulit, ovaj tretman povoljno deluje na celo telo. Jedan tretman ima efekat deset ručnih masaža, i zato se posle njega osećate veoma relaksirano.

Za otklanjanje celulita potrebno je 12-15 tretmana (izvode se dva nedeljno), a za održavanje rezultata poželjan je jedan tretman mesečno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Gde kupiti aparat