Fotografisanje porodice na odmoru

Postoje osobe koje jako vole da fotografišu, i to će raditi i kada s porodicom odu na odmor. Bilo bi dobro ne preterati s fotografisanjem, ne u toj meri da praktično i ne provedete vreme s porodicom, već samo fotografišete, a onda sređujete slike na laptopu.
Laptop je najbolje ostaviti kod kuće. Ponesite fotoaparat, filmove ili memorijske kartice za fotoaparat, ponesite mobilni telefon, ali ne i laptop za kojim ćete sve vreme sedeti i ulepšavati i sortirati fotografije, jer tada ništa sem fotografija nećete ni videti, a porodični odmor ipak ne bi trebalo da bude takav.
Naravno, fotografisaćete članove svoje porodice. To je normalno, to će se i njima dopasti, i kasnije ćete imati lepe uspomene. Ono što je potrebno jeste da pazite da ih ne "ugnjavite" – jedna fotografija na kojoj su nasmejani i deluju srećno znatno je vrednija nego njih pedeset kako sa usiljenim osmesima stoje ispred svake istorijske znamenitosti pored koje ste prošli.
Unapred isplanirajte svoje fotografske seanse. Na primer, ako vaša porodica voli duže da spava, vi možete ustati ranije – jutarnje svetlo je ionako najlepše za fotografisanje. Veče pre toga odaberite koje ćete mesto fotografisati, da ne biste gubile jutarnje vreme na traganje. U povratku možete uzeti kroasan i kafu, ili nešto podjednako prijatno, da obradujete članove porodice kada se probude. Tako dobijate gomilu fotografija lokalnog, a niko se ne oseća povređeno ni zanemareno.
Pobrinite se da među fotografijama koje napravite na tim seansama budu i one koje će se dopasti vašoj porodici. Tako će im se vaš hobi više sviđati kada im date da pogledaju slike. Uz to, obavezno fotografišite nešto što je specifično za mesto u koje ste došli, to će vas kasnije sve podsetiti na to kako vam je lepo bilo na baš tom odmoru, pošto to neće biti generičke slike koje ste mogle da snimite na hiljadu različitih mesta.
Napravite i neke fotografije onoga što obično dospeva na razglednice – Ajfelove kule, na primer, ili piramida. Tako ćete imati svoje lične razglednice da vas i vašu porodicu podsećaju na lep odmor.
Ne zaboravite da fotoaparat često ostavljate u sobi i da se posvetite dragim osobama – zaista nikome nije potrebna fotografija svakog soka i svake kafe koje ste popili i ulice i livade pored kojih ste prošli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fotografijaodmorporodicaputovanjezbližavanježene
Komentari (0)
Dodaj komentar