Instant duga kosa

Prelazak sa duge na kratku frizuru često je prilično radikalan, a oni koji su se odlučili na takav potez najčešće ne uspevaju, barem ne u nekom dužem vremenskom periodu, da povrate prvobitnu dužinu kose. Čak i kada se donese čvrsta odluka, potrebno je vreme, puno nege i kozmetičkih sredstava da bi se kosa dovela na željenu dužinu. Za one malo manje strpljive, na raspolaganju stoje tehnike nadogradnje kose, kojima se sa mnogo manje muke postiže isti efekat.

Stručnjaci sugerišu da ne treba koristiti umetke načinjene od prave ljudske kose, jer njihovo postavljanje i uklanjanje može da izazove oštećenja. Naime, ovi umeci najčešće se pričvršćuju nekom vrstom lepka, a uklanjaju acetonom, što sve šteti stanju kose. Novi materijali odavno su osvojili polje modne frizure, te umeci izrađeni od veštačkih vlakana postaju sve više popularni. Pored toga što je humanije nositi veštačke umetke (valja se zapitati za poreklo „prirodne“ kose i kako je sišla sa glave vlasnika/ce), oni su ujedno lakši i manje oštećuju prirodnu kosu.

Veštačka vlas spaja se sa prirodnom na sledeći način: vrh prirodne vlasi deli se na dva dela, koja su potom obavijena krajevima veštačke vlasi. Tada je, upotrebom mašinice za zagrevanje, veštački deo fiksiran i on formira zaštitno jezgro oko vrha prirodne vlasi koja nesmetano raste, noseći produžetak na svom vrhu.

Vlakno je najčešće načinjeno od neke vrste plastike i manje je podložno kidanju. Svakako, izbor nijansi je veliki, tako da uz pomoć veštog frizera umetak može izgledati kao sastavni deo kose.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar